Autor: mi
Datum objave: 13.07.2017


Souwer: Glory štiti svoje prvake, RIZIN samo koristi moje ime

Andy Souwer jedan je od najboljih kick boksera svoje generacije.

Dvostruki je pobjednik K-1 MAX-a, bivši It's Showtimeov prvak i četverostruki pobjednik Shootboxing Cupa.


Tijekom karijere između ostalih pobijedio je Buakawa, Alberta Krausa, Gagu Dragu, Masata, Yodsanklaija, Niekyja Holzkena, Mikea Zambidisa, Chaida Oulada El Hadja, bivšeg UFC-ovog prvaka Carlosa Condita, Faldira Chahbarija, Artura Kyshenka, L'Houcinea Ouzgnija, Haruta Grigoriana, Yoshihira Sata, Chrisa Ngimbija, Mohameda Khamala, Kema Sitsongpeenonga i Andyja Ristieja, ali ipak nikad nije nastupio za Glory.


34-godišnji Nizozemac kaže da su razlozi financijske prirode, ali također i interesni lobiji oko nekih dvorana i matchmakera Cora Hemmersa. Ne samo Souwer, već i neki drugi borci koji su u sjajnim nizovima poput Romana Kryklije, Sergeja Maslobojeva ili Chingiza Allazova, koji je doduše imao jednu borbu za Glory završenu No Contestom, ne dobivaju poziv za nastupe na priredbama orghanizacije koja sebe naziva vodećom u sviejtu kick boksa. Uz to, Glory nije ni pokušao organizirati revanš između Rica Verhoevena i Andreja Gerasimchuka kako bi Gloryjev prvak u teškoj kategoriji pokušao osvetiti jedini poraz u zadnjih pet godina.


"Ako me ne žele nije me briga, ja ih ne trebam" rekao je Souwer na FightBox podcastu.


"Po mom mišljenju... To nije nivo koji je bio K-1 iako se predstavljaju kao najbolji. Ne želim hvaliti sebe i K-1, u nekim borbama i ja sam imao sreće, ali ako ćemo biti iskreni... Ako pogledate borbe, prvake, kako štite svoje prvake, preočito je da žele imati samo svoje prvake. Mislim da bi trebali pozivati najbolje borce svijeta, a ne samo štititi svoje prvake. Ponekad to zna biti prilično očigledno. Razumijete što hoću reći?"


'The Destroyer' prije poznat pod nadimkom 'Souwerpower' na Staru godinu 2015. debitirao je u MMA-u na RIZIN-u pobjedom nokautom protiv kolege iz K-1 dana Yuichira Nagashime. Organizatori ga nisu mazili, pa je u sljedeće dvije borbe izgubio submissionom od puno iskusnijih Darona Cruickshanka i Kazuyukija Miyate. U svibnju je armbarom u Nizozemskoj  pobijedio Massara Glundera u njegovom MMA debiju i doveo omjer pobjeda i poraza na 2-2. Souwer bi ipak volio da je RIZIN nešto 'nježniji' prema njemu.


"Ne daju mi priliku da se borim i ostvarim svoje ciljeve korak po korak. Daju mi, primjerice, veterana iz UFC-a sa skoro 30 borbi. Mislim da me samo iskorištavaju i koriste moje ime."



Foto: Sandy Juhasz


1050
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Andy Souwer, Glory, Rizin FF
Najpopularnije
Najnovije