Autor: mi
Datum objave: 02.09.2018


Sparing partner: Wilder udara puno jače od braće Kličko, Joshue i Furyja

Umirovljeni teškaš Richard Towers izgradio je paralelnu karijeru kao vrhunski sparing partner.

Usluge 39-godišnjeg Britanca koristili su najbolji teškaši proteklih desetak godina - braća Kličko, David Haye, Anthony Joshua i Deontay Wilder.




"Sparirao sam sa svakim teškašem koji vam može pasti napamet, osim s Josephom Parkerom".

203 centimetra visoki Towers kaže da je Wilder daleko najjači udarač od svih.

"Recimo to ovako: Wilder udara četiri puta jače od Vitalija Klička, pet puta jače od Vladimira, šest puta jače od Anthonyja Joshue i osam puta jače od Tysona Furyja" kaže Towers.

"Ovime ne želim omalovažavati Tysona Furyja, jer ga zaista cijenim i cijenim ono što radi. Dvije godine smo povremeno sparirali i bio je sjajan. Ali, moram biti iskren i reći da je ovo kriva borba za njega u ovom trenutku. Stvarno je."

"Tyson se tek vratio na scenu i iako je vještiji ovo nije idealno vrijeme za borbu s Wilderom. On se OK kreće protiv lakih protivnika, ali on ima veliko tijelo i veliku glavu, koju će teško micati svih 12 rundi protiv Wildera. To nije lagan zadatak."

"Logika govori da ako ulazite u borbu primit ćete poneki udarac, to je samo pitanje vremena. A Wilder se navikao udarati ljude. Da stvar bude još gora, ima veću snagu od bilo kojeg drugog teškaša s kojim sam sparirao. Deontay me pogodio čisto desnicom i definitivno nije bio isti osjećaj kao kad su me udarili Tyson ili Joshua ili Povetkin ili Vladimir."

"Svi su me oni znali dobro udariti, ali ne tako. Osjećao sam se kao da me odrasli rasni konj udario u lice. Uz to, Deontay je brži nego što mislite, vještiji je nego što mislite i zna procijeniti kada i kako vas udariti."

"Tyson je baš velik čovjek, zna se kretati, zna boksati i ima svoje trikove. Ali, ako ga Deontay pogodi to je praktično kraj. U nekom trenutku Wilder će ga pogoditi. I vjerujte mi, Deontay udara jednako snažno u desetoj i u prvoj rundi."



Towers je proveo šest i pol godina u zatvoru zbog sudjelovanja u otmici. Kaže da mu je boravak u zatvoru dao novi pogled na svijet i 2009. počeo je profesionalnu karijeru. Trener mu je bio Brendan Ingle, koji je prmeinuo u svibnju. Prethodno je bio uspješan amater.

Posljednji meč boksao je 2014. i pobijedio Hrvoja Kišičeka. Umirovio se s omjerom 15-1, a jedini poraz doživio je od bivšeg WBA prvaka Lucasa Brownea.




1645
Kategorije: Boks
Tagovi: Wladimir Klitshcko, Vitalij Klitschko, Tyson Fury, David Haye, Anthony Joshua, Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije