Autor: mi
Datum objave: 20.03.2019


Spence: Garcia me mogao iznenaditi da nije bio tako arogantan

Errol Spence uvjerljivom izvedbom proteklog je vikenda porazio Mikeya Garciju i zadržao naslov svjetskog prvaka u velteru.

29-godišnji Amerikanac bio je toliko uvjerljiv na stadionu u Arlintonu pred više od 45 tisuća gledatelja da njegovom protivniku nijedan sudac nije dao ni jednu jedinu rundu.

Spence kaže da je najveća greška ambicioznog Garcije koji se za tu borbu podigao za dvije težinske kategorije bila arogancija. Da nije ponavljao kako je on najbolji protivnik s kojim se ikad suočio, te da legende poput Sugar Raya Leonarada i Mikea Tysona nisu prognozirali pobjedu Garcije, ne bi bio toliko motiviran.

"Nije me brinula njegova arogancija. To me samo razljutilo. Da nije bio toliko arogantan vjerojatno me mogao i malo iznenaditi. Vidio sam preko Youtubea svu tu aroganciju i njegove izjave i njegovog brata. Kad ljudi kažu razne stvari, da će me lakoćom pobijediti i kako ima više snage od mene i kako je jači od mene i kako je brži od mene i kako ima bolji rad nogu od mene, to me samo razljuti. On je napravio da budem potpuno fokusiran u trening kampu i da ga u principu deklasiram."


Spence bi se u sljedećoj borbi trebao boriti protiv 'regualrnog' WBA prvaka u velteru Mannyja Pacquiaoa.


Najveći izazov u ovoj kategoriji za njega bi bio meč za ujedinjenje s WBO prvakom Terenceom Crawfordom, ali 'Bud' je s Bobom Arumom dok je Spence s PBC-om i to znači da do borbe vjerojatno neće doći u skorije vrijeme.


Preostale pojaseve drže WBA 'super' prvak Keith Thurman i WBC-ov prvak Shawn Porter.


"Terence Crawford mi je zapravo drag jer je svoj. Puno tipova u boksu su lažnjaci. Tipovi poput Keitha Thurmana. Ne sviđa mi se. Takvi tipovi su glumci" izjavio je Spence.

"Ako mogu birati ne bih se u ovom trenutku borio s Crawforodom. Moram izabrati Pacquiaoa. On je već na izlaznim vratima i s obzirom na sve što je postigao  ako bih ga mogao prebiti i pobijediti prekidom to bi bila velika stvar za mene. To je ono što želim sljedeće."


Tvrdi da ne izbjegava Crawforda već da želi pobjedu protiv Pacquiaoa prije nego filipinska legenda posljednji put okači rukavice o klin.

"Kad god dođe do borbe između mene i Terencea izvući ćemo najbolje jedan iz drugoga. To će definitivno biti superborba."

555
Kategorije: Boks
Tagovi: Terence Crawford, Errol Spence Jr., Mikey Garcia
Najpopularnije
Najnovije