Autor: Admin
Datum objave: 24.03.2013
Komentari:
0,00


STARČEVIĆ I ŽUGAJ OSVOJILI BRONČANE MEDALJE NA EP U GRUZIJI

Završeno Europsko prvenstvo u hrvanju

Na upravo završenom seniorskom Prvenstvu Europe u Gruziji naši hrvači Božo Starčević u kat. do 74 kg i Nenad Žugaj u kat. do 84 kg ostvarili su izvanredan uspjeh osvojivši brončane medalje u svojim kategorijama!

 

Danas, drugog dana natjecanja naši hrvači na najljepši način razveselili su sve poklonike hrvanja u Hrvatskoj ovim, možemo reći povijesnim uspjehom; naime, po prvi puta se sa seniorskog Prvenstva Europe naša reprezentacija vraća kući sa osvojene dvije medalje na jednom tako velikom natjecanju!

 

Prvi je do medalje danas došao Božo, koji je na putu do bronce prvo svladao srpskog predstavnika Nemeša,  da bi u drugom kolu izgubio od domaćeg predstavnika Gruzije Datunashvilija. Kako je Gruzijac došao do finala, tako je Božo u repesažu dobio priliku za popravni ispit, kojeg je položio s odličnim uspjehom; prvo je svladao mađarskog hrvača Korpasija, da bi u borbi za broncu bio bolji od njemačkog predstavnika Eiselea.

 

Nakon njega u kategoriji do 84 kg brončanu medalju osvojio je i Nenad, koji je na putu do medalje pobjeđivao redom Slovaka Hencza, zatim odličnog turskog hrvača Cebija, zatim u 1/4f Ukrajinca Beleniuka, da bi u 1/2f  Nenad pokleknuo protiv Rusa Mishina, koji je kasnije u finalu bio bolji od Gruzijca Gegeshidzea i time postao prvak Europe po peti puta. U borbi za broncu Nenad je svladao Azerbejdžanca Tamashebija i time na najbolji mogući način završio uspješan nastup naše reprezentacije na ovom Prvenstvu.

 

 

 

Od ostalih naših predstavnika jučer su nastupili Tonimir Sokol u kat. do 60 kg, koji je nakon pobjede nad norveškim predstavnikom Bergeom izgubio od Gruzijca Lashkija i najtecanje je završio na 13 mjestu u konkurenciji 24 hrvača. U kat. do 120kg Marko Koščević nije imao reće sa ždrijebom i u prvom kolu je morao priznati poraz protiv domaćeg hrvača Pherselidzea, zauzevši 12. mjesto od 17 hrvača.

 

Danas je još nastupio i Dominik Etlinger, koji je također nakon početne pobjede protiv portuglaskog hrvača Da Silve voljom ždrijeba naletio na viceprvaka svijeta iz 2009. Gruzijca Tskhadaia i izgubio tu borbu, zauzevši ukupno 12. mjesto u konkurenciji 24 hrvača.

 

Naša reprezentacija zauzela je ukupno 11 mjesto u konkurenciji 33 zemlje učesnice.

1447
Kategorije: Hrvanje
Tagovi: Hrvanje, HHS, Nenad Žugaj
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije