Autor:
Datum objave: 01.06.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


Stipe Drviš brani titulu u Australiji

Stipe Drviš brani titulu prvaka u poluteškoj kategoriji prema WBA od australca Dannya Greena. Borba će biti u Greenovom rodnom gradu Melburnu, 16. prosinca.

Već dogovoreni dvoboj protiv Panamca Tita Mendoze 19. studenog u Magdenburgu je propao. "-Prihvatio sam borbu protiv Greena jer su financijski uvjeti bili odlični. Upravo zato je propala borba protiv Mendoze. Moj ugovor s njemačkim menadžerom Klaus-Peterom Kohlom je istekao i nisam htio na brzinu potpisati novu obvezu pod bilo kakvim uvjetima samo zato da bih mogao boksati u Magdeburgu"  izjavio je Drviš.

Financije samog ugovora nisu poznate, ali pretpostavlja se da če Drviš biti bogatiji za 500 000 eura nakon borbe u Australiji. naravno, postoji mogućnost da će i izgubiti titulu. Green sa svojih 34 godine ima 27 borbi i samo 3 poraza. Od 24 pobjede ima 22 nokauta, što je visok prosjek za bilo koju kategoriju.

Green je aktualni panpacifički prvak u poluteškoj kategoriji  (do 79.4 kg). Dva puta je boksao protiv Markusa Beyera za WBC naslov u spersrednjoj kategoriji i u obje borbe je rušio Beyera međutim oba puta je izgubio. Tek je prije 18 mjeseci prešao u polutešku kategoriju i sada predstavlja ozbiljnog protivnika Stipi Drvišu.

 

Izvor: Jutarnji List

1631
Kategorije: Boks
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije