Autor: Admin
Datum objave: 26.01.2012
Komentari:
0,00


STIPE JARLONI NA EUROPSKIM KVALIFIKACIJAMA

Očekuje ga teška borba za OI

Hrvatski taekwondoaški reprezentativac Stipe Jarloni velika je nada hrvatskog sporta. Ovaj Kninjanin višestruki je prvak Hrvatske i Europe u kategoriji do 58 kilograma, a ovaj ga tjedan očekuju europske kvalifikacije u Kazanu na kojima će tražiti odlazak na Olimpijske igre u London.
 
Lani je na svjetskim kvalifikacijama u Azerbajdžanu nesretno izgubio u četvrtfinalu na zlatni bod od Egipćanina Bayoumija, no dobio je novu priliku u Rusiji gdje se dijele nova tri olimpijska mjesta. Stipe je spreman: "Pripremam se već pola godine, od svjetskih olimpijskih kvalifikacija u srpnju i naporno sam radio."

Na kvalifikacijama u Kazanu Jarloni je postavljen kao četvrti nositelj, a najveći bi mu rival mogao biti prvi nositelj Joel González Bonilla iz Španjolske u polufinalu. U prvom kolu ide na Izraelca Lirana Malachija. Vizu za London osigurat će pobjednici polufinala i dvoboja za treće mjesto.

 

 

 

U konkurenciji 14 boraca potajno se nada ostvarenju velikog cilja: "Očekivanja? Ne možete reći da očekujete da ćete biti najbolji, no u sebi se nadate da ću uspjeti. Nekakvu tremu još nemam, još ne razmišljam o tomu dok ne dođe taj dan, dan 'D', pa ćemo vidjeti", dodao je.

  

Iako je bio na dva koraka od plasmana na OI, mediji ga nisu osobito pratili u pripremi za novi pokušaj: "Taekwondo baš nije toliko praćen u medijima - ako ne osvojite medalju, ako nešto veliko ne ostvarite, za vas se neće čuti. Ni te svjetske kvalifikacije nisu prošle nešto osobito burno ni javno, tako da se nije ništa promijenilo."

Izvor: hrsport.net
2071
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Taekwondo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije