Autor: mi
Datum objave: 02.03.2020


'Stitch' opovrgnuo novu teoriju zavjere: Fury nije takav tip i njemu to ne treba

Uvjerljiva pobjeda Tysona Furyja u revanšu s Deontayom Wilderom mnoge je ostavila u nevjerici.

Jedan od njih je i sam Wilder kojemu je dosta teško pomiriti se s porazom i počeo je tražiti razloge koji teško da mogu imati veze s njegovom izvedbom.

Uz to, pojavile su se nove teorije koje sugeriraju da je Fury napravio nešto s rukavicama kako bi pojačao snagu udarca. 

Za dokaz je korištena snimka iz njihove prve borbe, Njegove šake nisu bile potpuno u rukavici što se i može vidjeti na snimci koja je na YouTubeu pogledana skoro milijun puta, ali nejasno je kako bi to pojačalo snagu njegovog udarca.




Priču je kao smiješnu odbacio Furyjev cutman Jacob 'Stitch' Duran, kao i promotor Anthonyja Joshue Eddie Hearn.

Duran je objasnio da se u Las Vegasu vrlo revno pregledavaju rukavice, kao i sam proces stavljanja bandaža.


"Reći ću vam samo činjenice. Sportska komisija Nevade je jedna od njaboljih komisija na svijetu. Oni brinu o rukavicama dok ne dođe vrijeme da ih stavite na ruke. Nije bilo nikakvog petljanja, bio sam tamo. To je samo mit" izjavio je 'Stitch' za Boxing Social.

"Treba rastjerati te mitove i glasine jer se to nije dogodilo. Zato su tamo inspektori koji se brinu da sve ide po propisima. Ništa od toga o čemu se priča nije se dogodilo, ali to dobro dođe za raspravu. To će s vremenom utihnuti jer nije istina, nije ni blizu istini."


"Fury nije takav tip. Radio sam s Emanuelom Stewardom 12 godina, s Vladimirom Kličkom. SugarHill slijedi njegove stope, kao i Andy Lee. Radio sam s njima obojicom i oni ne rade takve stvari. To su ljudi dobrog karaktera, dobri profesionalci koji to ne rade, oni to ne moraju raditi."

Furyja je zapetljanje s rukavicama prošle godine optužio i njegov sparing partner

Nicholas Asberry. On tvrdi da je 'Kralj Cigana' za sparing s njim koristio rukavice iz kojih je izvađena postava. Kaže da je cilj bio nokautirati sparing partnere kako bi stekao samopouzdanje. I ovo objašnjenje je dvojbeno jer bi time samo dodatno izložio šake i povećao mogućnost ozljede prije velike borbe.

Priču smiješnom smatra i Eddie Hearn.

"Ne znam, ovo je malo čudno. Ali, ako vam je samo pola ruke u rukavici koju vam to prednost daje? Nećete ih udariti tim prednjim dijelom. Ovo je objašnjenje u rangu s kostimom, onim teškim kostimom" izjavio je Joshuin promotor.

Wilder je aktivirao ugovornu klauzulu za treći meč s Furyjem koji bi se trebao održati 11.  srpnja.

1288
Kategorije: Boks
Tagovi: Tyson Fury, Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije