Autor: mi
Datum objave: 11.02.2017


Stiverne odbio borbu s Luisom Ortizom

Bermane Stiverne i Luis Ortiz u poziciji su za borbu za mjesto izazivača WBC-ovom prvaku u teškoj kategoriji.

No, 38-godišnji Haićanin i bivši WBC-ov prvak odbacuje mogućnost borbe s Ortizom (27-0, 23 KO).

Stiverne (25-2-1, 21 KO) se trebao boriti s Alexanderom Povetkinom za privremeni naslov, ali je na dan borbe odbio sudjelovati u meču nakon što je objavljeno da je Rus opet bio pozitivan na doping testu i WBC je povukao privremeni naslov.


Zatim je poslao zahtjev da mu se odobri borba za naslov prvaka bez meča za tu poziciju, jer smatra da je Povetkinovim padom na testu preskočio tu prepreku. WBC se nije složio i odgovorio je da će Stiverne postati obvezni izazivač samo ako pobijedi u eliminacijskom meču. Stiverne se posljednji put borio već davno, u studenom 2015. kada je jednoglasnom odlukom pobijedio Derrica Rossyja u borbi u kojoj je u prvoj rundi završio na podu.


Ortiz ima više puteva do borbe za naslov svjetskog prvaka. Osim što je 2. na WBC-ovoj ljestvici on je i obvezni izazivač po WBA federaciji za pobjednika dvoboja između Joshue i Klička. No, nema garancija da će dobiti tu borbu, jer IBF zahtjeva da se i njihov izazivač Kubrat Pulev bori s pobjednikom te borbe. Uz to, pojavile su se vijesti da i pregovori za Kubančevu borbu s Jarrellom Millerom ne idu u željenom pravcu.


'B.Ware' je na društvenim mrežama objavio da je Ortiz premalo ime za njega.


"Samo da raščistim glasine i laži. Do borbe izmeđuOrtiza i mene neće doći. Čekaju me veće ribe za uhvatiti" napisao je bivši svjetski prvak.
860
Kategorije: Boks
Tagovi: WBC, Davit Kiria, Luis Ortiz
Najpopularnije
Najnovije