Autor: Admin
Datum objave: 16.10.2013
Komentari:
0,00


ŠTO ĆE SE DOGODITI AKO PRESTANE VJEŽBATI?

Očuvajte kondiciju

Aerobnim vježbanjem trebate se baviti kontinuirano kako biste mogli osjetiti njegove pozitivne učinke.

 

Ako nekoliko dana ne vježbate, to se neće odraziti na vašu kondiciju, no ako nastavite ljenčariti, napredak koji ste postigli izblijedjet će već u nekoliko tjedana. Istraživanja pokazuju da se većina pozitivnih učinaka aerobnog vježbanja izgubi za dva tjedna do tri mjeseca. Čini se da u tom kratkom vremenskom razdoblju gubite kondiciju bez obzira na to koliko ste dugo i naporno ranije vježbali.

 

 

 

No ima i jedna dobra vijest. Svoju teško stečenu kondiciju možte održati čak i ako određeno razdoblje ne budete vježbali tako intezivno kao inače. Pretpostavimo da ste računovođa. Počnete vježbati na spravi za trčanje te steknete rutinu vježbanja četiri dana u tjednu po pola sata. Nakon što taj ritam vježbanja održavate puna četiri mjeseca, odjednom vam na poslu iskrsne neki iznimno važan zadatak te se nađete zatrpani papirima i obasuti telefonskim pozivima.

 

Umjesto da posve prestanete vježbati, čime biste gotovo sigurno izgubili svu kondiciju koju ste stekli, možete jednostavno manje vježbati i tako održavati svoju kondiciju i do 12 tjedana.

 

Umjesto četiri dana u tjednu trčite po pola sata, možete trčati pola sata dva puta tjedno ili četiri puta tjedno po 15 minuta. Jedino što trebate paziti jest da trčite istom brzinom kao inače.

1506
Kategorije: Fitness
Tagovi: Fitness
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije