Autor: Admin
Datum objave: 11.10.2013
Komentari:
4,94


ŠTO TO ZNAČI AEROBNO?

Značenje termina

Prije ili kasnije naići ćete na termine aerobno i anaerobno, donosimo vam značenje riječi aerobno...

 

Aerobno vježbanje je svaka aktivnost koja se ponvalja i koju izvodite dovoljno dugo i iz dovoljan napor da to predstavlja izazov za vaše srce i pluća. Kako biste postigli taj učinak, trebate zaposliti svoje velike mišiće, uključujući noge, stražnjicu, leđa i prsa. Hodanje, vožnja bicikla, plivanje i penjanje po stubama smatraju se aerobnim aktivnostima.

 

Ako dovoljno dugo i uz dovoljan napor skačete gore dolje na jednoj nozi, vjerojatno je to također aerobno vježbanje, premda bi bilo teško shvatiti zašto ste se opredjelili baš za takvu aktivnost.

 

 

 

Pokreti pri kojima se koriste manjim mišićima, primjerice mišićima ručnih zglobova, nisu dovoljni.

 

Za vrijeme aerobnog vježbanja vaše tijelo kontinuirano isporučuje kisik vašim mišićima.

 

No, ako se previše forsirate, nakon nekog vremena dolazi do promjene: vaša pluća više ne mogu usisati dovoljno kisika kako bi zadovoljili potrebe mišića. Pa ipak, nećete kolabirati, barem ne odmah. Umjesto toga, oslonit ćete se na ograničenu sposobnost svog tijela da nastavi funkcionirati bez kisika. Za to vrijeme vježbat ćete anaerobno ili bez zraka.

 

Anaerobno vježbanje odnosi se na iznimno intenzivne aktivnosti poput maksimalno brzog sprinta ili dizanja vrlo teških utega.

6696
Kategorije: Fitness
Tagovi: Fitness
Komentari
# 1 Dana 03.01.2019 - 02:06 KALM ... je rekao/la:
maksimalno brz ili dizanja vrlo teskih utega eh tako bas . To je glas i moj i vas i nas i 3 i ja satt je .n later L hladno .D E TO
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije