Autor: mi
Datum objave: 17.02.2020


Sudac: Brojanje Furyju u meču s Wilderom je najbolje što sam ikada napravio

Nakon prve borbe između Deontaya Wildera i Tysona Furyja neki su pronašli zamjerke na račun suca Jacka Reissa.

‘Kralj Cigana’ je tijekom meča u kojem je dobivao na bodove dva puta završavao na podu. Prvi put u 9., a zatim i u posljednjoj rundi. Nakon što je britanski dvometraš završio na leđima u 12. rundi činilo se da je gotov. No, Fury je spektalularno uskrsnuo i do kraja runde bio bolji od branitelja WBC-ovog pojasa.


Meč je na kraju odlukom sudaca završio bez pobjednika.

„Bio sam stvarno sretan i počašćen što sam dobio priliku suditi borbu. Posebno s obzirom da se radilo o legitimnoj borbi teškaša i prvoj borbi za naslov koja se održala u Kalifoniji nakon 21 godine. Wilderu sam sudio četiri puta prije te borbe tako da sam bio upoznat s njim. Furyju nisam sudio, ali sam gledao njegove borbe, tako da sam pregledavajući snimke mogao shvatiti što me čeka” kaže Reiss.


„Napetost ste mogli rezati nožem i to je najnevjerojatniji osjećaj koji možete zamisliti – dva diva koji će krenuti jedan na drugoga i svi ti ljudi u iščekivanju.”

„Osjetio sam da ne vole jedan drugoga i nisam očekivao da će borba otići do kraja. Bio sam ugodno iznenađen načinom na koji je Tyson boksao i načinom na koji se kretao.”


„Iako su suci većinom prve 4 runde dali Furyju, ja sam u ringu imao drugačiji pogled na borbu. Deontay je bio učinkovitiji, bio je agresor i on je određivao gdje će se borba voditi. Šetao je Furyja i pogađao ponekim prednjim direktom i još kojim dobrim udarcem.”

„Ja ne bodujem doslovno borbu dok traje, ali u glavi vodim računa o tome kakvo je stanje, tko dobiva, a tko gubi. To radim zbog toga ako meč potpuno ide na jednu stranu počnem se brinuti i pitam se moram li izvući onog drugog iz borbe. Ova borba je bila toliko izjednačena da o tome uopće nisam brinuo.”


„Svaki sudac koji sudi borbe za naslov svjetskog prvaka će vam reći isto – deveta, deseta, jedanaesta i dvanaesta runda – šampionske runde - svašta se događa. Kad te runde dođu super sam fokusiran na te četiri runde. Obojici sam rekao potpuno isto: Dat ću vam svaku priliku da se ustanete i dokažete mi da ste u stanju fizički se i inteligentno braniti. Bio sam vrlo zadovoljan svojom ulogom u borbi i to na više načina.”



„U cijeloj borbi me niste ni vidjeli osim dva puta i to tijekom nokdauna u 9. i 12. rundi. Napravio sam svoj posao i držao se po strani.”


„Ono što se dogodilo u 12. rundi. Kako je ustao i odgovorio tako kako je odgovorio dokazuje da je odluka koju sam donio bila ispravna tako da mislim da je to najbolja odluka koju sam ikada donio u boksačkom meču.”






Foto: Esther Lin
1838
Kategorije: Boks
Tagovi: Tyson Fury, Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije