Autor: mi
Datum objave: 04.10.2019


Svjetska boksačka prvakinja i članica Bellatora pala na doping testu

Prva ženska borba za svjetski boksački naslov koja je u SAD-u podlegla detaljnom doping testiranju imala je i prvu žrtvu.

Bivša svjetska prvakinja u perolakoj kategoriji Heather Hardy (22-1-1NC, 4 KO) bila je pozitivna na zabranjenu supstancu Lasix za borbu za ujedinjenje naslova sa svjetskom prvakinjom u sedam težinskih kategorija Amandom Serrano 13. rujna u New Yorku.
Hardy je poražena jednoglasnom odlukom nakon 10 rundi.

 

Ova borba je bila prva u ženskom boksu u kojoj su obje natjecateljice bile podložne detaljnom testiranju od strane Dobrovoljne antidopinške agencije (VADA). Za boksačice sve do ove godine, kada je WBC svoj Clean Boxing Program proširio i na žene, testiranje praktično nije postojalo.


Ironično, Hardy se u javnosti često zalagala za oštrije testiranje na doping.


Bila je pozitivna na Lasix, kod nas poznat kao furosemid. Riječ je  o jakom diuretiku koji se nalazi na listi zabranjenih supstanci VADA-e i WADA-e (World Anti-Doping Agency).


"Stigli su rezultati mog VADA testa i bili su negativni na doping, ali na njemu je otkriven lijek na recept koji se koristi za liječenje bolesti bubrega i srca. O tome sam i obavijestila osoblje zaduženo za testiranje uoči borbe, to je lijek na recept koji koristim kako bi ublažila simptome menstruacije. Oni su to primili na znanje, a moj tim će ovo istražiti do kraja" objavila je Hardy preko društvenih mreža.


37-godišnja Amerikanka se bori i u MMA-u. Sve četiri borbe odradila je u Bellatoru, a ostvarila je 2 pobjede i 2 poraza.



663
Kategorije: Boks
Tagovi: Boks, Bellator, doping
Najpopularnije
Najnovije