Autor: Admin
Datum objave: 28.06.2013
Komentari:
0,00


SVJETSKO PRVENSTVO U TAEKWONDOU

Puebla, Meksiko

Hrvatska taekwondo reprezentacija danas 28.06.2013. putuje na završne pripreme u Meksiko u olimpijski centar La Loma gdje će boraviti sve do sredine srpnja kada starta svjetsko prvenstvo u Puebli, također u Meksiku.

 

U sastavu Hrvatske reprezentacije nastupit će

Lovre Brečić – 54,

Stipe Jarloni – 58,

Tomislav Karaula – 63,

Filip Grgić – 68,

Mateja Kunović – 46,

Lucija Zaninović  - 49,

Ana Zaninović – 53,

Martina Zubčić – 57,

Marina Sumić – 62,

Petra Matijašević – 67,

 

ukupno deset sportaša i sportašica predvođenih izbornicima Tonijem Tomasom i Branimirom Blečićem. U Meksiku je već sada srušen rekord od preko 1300 natjecatelja iz čak 163 države tako da će konkurencija biti strahovito jaka. Prije dvije godine kada se Ana Zaninović okitila naslovom svjetske prvakinje u njenoj kategoriji je bilo 60 protivnica iz 60 različitih država što dovoljno govori koliko je taekwondo rasprostranjen. Za zlatnu medalju trebat će upisati čak šest pobjeda.

 

Borbe su na rasporedu od 15.07. do 21.07.2013. godine, a većina naših reprezentativaca dolazi u odličnoj formi. U sastavu reprezentacije je čak četvero Marjanovih boraca koji su prisustvovali konferenciji za novinare.

 

Lucija Zaninović, dvostruka prvakinja Europe i brončana sa olimpijskih igara još uvijek nema svjetsko odličje, dva puta je završavala peta i do sada nije imala previše sreće sa ždrijebom, oba puta ju je pobijedila Wu Yingju . Nakon povrede vratnog živca vratila se nastupima prije dva mjeseca i upisala tri zlatna odličja na Prvenstvu Hrvatske te jakim A i G turnirima u Austriji i Švicarskoj.

 

Ana Zaninović je aktualna svjetska prvakinja i u Meksiko ide braniti titulu što je uvijek teže nego je osvojiti. Prije dvije godine u Koreji je proglašena i MVP cijelog turnira. U ovoj sezoni je uzela dva zlata, na prvenstvu Hrvatske i u Belgiji.

 

Petra Matijašević je osvajanjem brončanog odličja u Manchesteru na prvenstvu Europe skinula teret s leđa i pritisak zbog neimanja odličja s velikog natjecanja. Ove godine je uzela zlato u Belgiji i s nestrpljenjem gleda prema Meksiku.

 

 

Lovre Brečić  sa samo 17 godina ide na svoje prvo veliko seniorsko natjecanje. U posljednjih godinu dana nanizao je fascinantan niz sa desetak zlatnih odličja među seniorima. Prvi je bio na europskom prvenstvu do 21 godine, na A turnirima u Beogradu, Croatia Openu. Belgiji, prvenstvu Hrvatske dok je u Nizozemskoj osvojio brončano odličje.

1840
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Taekwondo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije