Autor: Admin
Datum objave: 16.07.2013
Komentari:
0,00


SVJETSKO TAEKWONDO PRVENSTVO - PRVI DAN

Nastupili Mateja Kunović i Stipe Jarloni

Prvog dana svjetskog prvenstva nastupili su Mateja Kunovic do 46 kg i Stipe Jarloni do 58 kg.

 

Mateja je u prvom kolu svladala Vincente Sidney iz Hondurasa 7:4. U drugom kolu pala je i predstavnica domacina, Meksikanka Itzel Manjarrez 6:0. U trecem kolu u cetvrtfinalnoj borbi za medalju Mateju je docekala iskusnija Ruskinja Anastasia Valueva od koje je Mateja izgubila na zlatni bod nakon izjednacenog rezultata 7:7 na kraju trece runde.

 

Stipe je u prvom kolu svladao Svicarca Ahmanda Mehdia zlatnim bodom udarcem sakom nakon izjednacenog rezultata 8:8. U drugom kolu uvjerljivo je pobijedio Armenca Damvelyana Haykaza 11:3. U trecem kolu u osmini finala bolji od Stipe bio je predstavnik Kineskog Tajpeha Huang Cheng Ching rezultatom 6:2. Stipe je svoj nastup na svjetskom prvenstvu zavrsio medu prvih 16 boraca u svojoj kategoriji.

 

 

 

Dvorana je popunjena domacim gledateljima koji jako podrzavaju svoje predstavnike, a i organizator se potrudio da se svi sudionici osjecaju ugodno i ispunjavaju nam sve zelje i potrebe u svojim mogucnostima. Centar Sport expositor Puebla gdje se natjecanje odrzava je velik sportsko kongresni kompleks i trenutno je sve prilagodeno ovom natjecanju. Domacin, a i predstavnici vlasti Pueble su i sami na otvorenju rekli da je ovo najvazniji dogadaj koji se u Puebli do sada odrzao i sve je podredeno da se gosti iz cijelog svijeta osjecaju dobrodoslo.

 

Uz malo vise sportske srece danas je mogao biti nas dan za dolazak na postolje za medalje, ali Stipe i Mateja su napravili dobar uvod za nastup nasih sportasa i sportasica koji ce nastupati u iducim danima do 21.7. kada zavrsava svjetsko prvenstvo.

 

Cijela reprezentacija je nakon povratka iz dvorane proslavila 22. rodendan Stipe Jarlonija.

1484
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Taekwondo, HTS
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije