Autor: Admin
Datum objave: 22.07.2013
Komentari:
0,00


SVJETSKO TAEKWONDO PRVENSTVO – ŠESTI DAN

Zubčić izbačena u četvrtfinalu

Šestog dana svjetskog prvenstva u Meksiku u Puebli na tatami su izašli predstavnici zagrebačke Dubrave, Martina Zubčić i Tomislav Karaula.

 

Nažalost ždrijeb im nije bio pretjerano naklonjen i donio im je na putu do medalje zaista teške protivnike. Brončana olimpijka iz Pekinga, Martina Zubčić slavila je u svojoj prvoj borbi protiv reprezentativke Kostarike Amande Sanchez rezultatom 12:3.

 

U osmini finala čekala ju je olimpijska pobjednica iz Londona u kategoriji do 57 kilograma Jade Jones, jedna od najvećih zvijezda ovog sporta. Jade je bila bolja sa 12:2 te je u borbi za odličja poražena od Japanke Mayu Hamade koja je izbacila pak Anu Zaninović na olimpijskim igrama 2012.

 

Tomislav Karaula prošao je dva kola, slavio protiv Andrewa Mcdonalda iz Ugande te protiv Nikole Vučkovića iz Srbije, ali mu se na putu ispostavio domaći borac Abel Mendoza koji je na koncu osvojio srebrno odličje u kategoriji do 63 kilograma.

 

Dodajmo da su ponovno dominirali predstavnici Koreje osvojivši oba zlata. Posljednjeg dana prvenstva na tatami izlazi Marina Sumić, aktualna srebrna sa svjetskog i europskog prvenstva u kategoriji do 62 kilograma.

1472
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Taekwondo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije