Autor: mi
Datum objave: 04.03.2020


Svjetskog prvaka u superteškoj kategoriji jedna pobjeda dijeli od plasmana na Olimpijske igre

U glavnom gradu Jordana Ammanu počele su olimpijske kvalifikacije za Aziju i Oceaniju.

Ukupno 41 boksač i boksačica s ovog turnira izborit će plasman na Ljetne olimpijske igre u Tokiju koje počinju 24. srpnja.

Očekuje se dominacija Uzbekistanaca koji su bili najbolji na zadnjim Olimpijskim igrama u Riju 2016.

Superteškoj kategoriji su dodijeljena četiri mjesta.

Tako aktualnog svjetskog prvaka u superteškoj kategoriji Bakhodira Jalolova do Tokija dijeli samo jedna pobjeda.


Uzbekistanac u četvrtfinalu kvalifikacija ide na Denisa Latypova iz Bahreina, a zatim na boljeg iz ogleda Indijca Satisha Kumara i Mongola Daaviija Otgonbayara.


Ulaskom u polufinale izborio bi mjesto na Olimpijskim igrama. 25-godišnji Uzbekistanac, koji je kao profesionalac na 6-0, na Igrama u Riju izgubio je u četvrtfinalu od Joea Joycea.

Jalolov je ostavio sjajan dojam na prošlogodišnjem AIBA svjetskom prvenstvu u Ekaterinburgu. U Rusiji je u osmini finala pobijedio svjetskog prvaka u tajlandskom boksu Tsotnea Rogavu, zatim je u četvrtfinalu spektakularnim nokautom u prvoj rundi eliminirao Amerikanca Richarda Torreza, koji je u prethodnom kolu eliminirao Marka Miluna prekidom, polufinale je prošao bez borbe jer Justis Huni nije mogao nastupiti, a u finalu je jednoglansom odlukom bio bolji od Kazahstanca Kamshybeka Kunkabayeva.


On je i prvi nositelj u kategoriji iznad 91 kilograma. Drugi nositelj je Kunkabayev, treći je 20-godišnji brončani sa zadnjeg svjetskog prvenstva Australac Huni, a četvrti Satish Kumar.

U teškoj kategoriji prvi nositelj je Kazahstanac Vasiliy Levit koji je pokraden u finalu Olimpijskih igara u Riju protiv Evgenyja Tishchenka. 


Drugi je Novozelanđanin David Nyika, treći Uzbekistanac Sanjar Tursunov, koji je počeo profeisonalnu karijeru u Americi, a četvrti Jordanac Hussein Ishaish kojeg je Toni Filipi pobijedio prošle godine u polufinalu zagrebačkog Grand Prixa.

Turnir je prvotno trebao biti održan u kineskom Wuhanu, ali je prebačen u Jordan zbog korona virusa.


688
Kategorije: Boks
Tagovi: Boks OI - raspored rezultati, Bakhodir Jalolov
Najpopularnije
Najnovije