Autor: Admin
Datum objave: 02.09.2011
Komentari:
0,00


TAEKWONDO HALL OF FAME

Nikola Car u Taekwondo Kući slavnih

Službeni Taekwondo Hall of Fame ® osnovan je glede prepoznavanja onih pojedinaca koji su napravili značajan utjecaj ili doprinos u razvoju Taekwondoa kao vještine ili sporta.

 

Prva i druga svečanost održala su se 2007 i 2009 godine u New Yorku.

U svim ceremonijama daju se dvije (2) vrste počasti:

 

a to su Nagrada za Životno djelo i Priznanje kao naznaka prepoznavanja rada. Oba certifikata izgledaju isto, te su oba važna

Nagrada za Životno djelo je najviša čast koja se daje osobama s bogatom i dugom povijesti i najvećim utjecajem  (natjecatelj, pionir, vođa, promotor itd.)  
S obzirom da postoje i oni bez duge povijesti, za koje treba proći neko vrijeme kako bi se vidjeli rezultati njihova rada, oni primaju službeni citat. Osobe koje su lideri kratko vrijeme primaju (Citat za izvrsnost u vodstvu). Certifikat izgleda isto kao i Nagrada za životno djelo, ali ima različite riječi i značenja.
Zato odluke, o onima koji primaju službenu Nagradu za životno djelo i službene citate morju biti vrlo precizne i detaljne, kako se nebi ugrozio kredibilitet dodjela nagrada

Ove godine se Ceremonija svečanosti održala u Južnoj Koreji, zemlji iz koje potječe taekwondo, u prijestolnici Taekwondoa u KUKKIWON-u koji je bio dogogodišnje sjedište WTF-a (Svjetske taekwondo federacije). Tu je održano 1. i 2. Svjetsko prvenstvo i mnoga međunarodna natjecanja.
Danas je to sjedište razvitka i unapređenja Taekwondoa.


Uoči glavne Ceremonije, u srijedu 24. kolovoza 2011. u  19:00. sati. Miroslav Brežan, direktor Taekwondo Hall of Fame  za Europu,  ujedno i član organizacijskog odbora, uprilićio je prijem i večeru za sve nagrađene u službenom hotelu Samjung, sponzorirane od WSM (Svjetske sportske misije)  

Svečanog dana, četvrtak, 25. kolovoza 2011.g., na povijesnom mjestu, u srcu taekwondoa, u Kukkiwonu, održala se Ceremonija dodjela nagrada i priznanja Kuće slavnih u Taekwondou.

Među nagrađenima bio je i Nikola Car iz Duga Rese.
 
On je  iz ruku  Osnivača i Executive Director  Taekwondo Hall of Fame ® gospodina Gerard Robbinsa primio  prestižno priznanje za uspješan rad u taekwondo sportu, koje mu je nakon 40 godina neprekidnog rada u Taekwondou, najveće priznanje dodjeljeno do sada.

Nikola Car počeo je svoju sportsku karijeru s borilačkim sportovima. Od rana počeo je trenirati boks u BK Velebit u Karlovcu.

1970 godine počinje trenirati Taekwondo u TKD Karlovcu kod Miroslava Brežana. U to vrijeme kao borac postigao je niz zapaženih tezultata na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

 

1980 godine otvara klub u svom rodnom mjestu Duga Resi. I za taj klub kao aktivni natjecatelj osvaja 14 zlatnih 10 srebrnih i 15 brončanih medalja.

 

Od 1983 godine posvećuje se isključivo trenerskom pozivu. Predanim radom, njegovi sportaši osvajaju pregršt medalja na domaćim i međunarodnim natjecanjima kao pojedinci ali i kao ekipa. U 30 godina rada stvorio je niz izvrsnih sportaša od kojih je nekoliko bilo državnih reprezentativaca.

 

Ali Nikola ne ostaje samo na tome. Redovito trenira i pohađa seminare kako bi se i dalje usavršavao. Tako je i sam kao Majstor Taekwondoa crni pojas 7 DAN svrstan među vodeće stručnjake ovog Olimpijskog sporta kod nas i u svijetu. To mu je dozvolilo i kvalifikacije taekwondo suca za borbe i tehničke discipline, a danas ima i Međunarodnu licenc izdanu od WTF-a.

 

Kao dužnosnik obnašao je niz dužnosti u sportu. Danas se nalazi na čelu Taekwondo saveza Karlovačke Županije, a kao takav je i član SŠKŽ.

 

Uglavnom on je jedna od važnih karika stvaranja Taekwondoa kao Olimpijskog sporta i na međunarodnom planu.

Za vrijeme svog 10 todnevnog boravka u Koreji Nikola Car i Miroslav Brežan bili su gosti dužnosnika Kukkiwona, sjedišta WTF (Svjetske Taekwondo Federacije) Glavnog tajnika WTF g. Jin Suk Yang i njegovog zamjenika g. Manseek Choe.

 

- Uspostavili kontakte sa regionalnim savezima i tako s najačim savezom Seula Kangnam-Gu, Predsjednikom g. Kang Seok Han, a najviše sa WSK Hallelujah taekwondo Predsjednikom g. Hyun Boo Choi koji su nam ustvari i bili sponzori našeg boravka u Koreji. Zapravo njima i trebamo najviše zahvaliti na neviđenom gostoprimstvu. - rekao je Miroslav Brežan.

2314
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Taekwondo, Taekwondo Hall of Fame, Miroslav Brežan, Nikola Car
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije