Autor: Admin
Datum objave: 27.01.2012
Komentari:
0,00


TAEKWONDO KVALIFIKACIJE

Jarloni danas bilježi nastup

Nakon uspjeha sestara Zaninović koje su osvajanjem svjetskog naslova u taekwondou izborile Olimpijske igre u Londonu, to isto pokušavaju napraviti i muški kolege u ruskom Kazanu.
 
U sljedeća tri dana u četiri muške i ženske olimpijske kategorije podijelit će se 24 mjesta, točnije tri po kategoriji. Od moguća četiri predstavnika samo su Hrvatska, Azerbajdžan i Rusija osigurali po dva mjesta, a recimo da velesila Španjolska još uvijek nema niti jednog predstavnika na Igrama.
 
Hrvatske uzdanice su bivši svjetski prvak Filip Grgić u kategoriji do 68 kilograma, te aktualni brončani s kontinentalne smotre Stipe Jarloni u kategoriji do 58 kilograma. Prvi će po svoju olimpijsku vizu krenuti u petak Stipe Jarloni protiv Izraelca Lirana Marachija.
 
Prođe li prvu stepenicu, čeka ga pobjednik dvoboja Reyes/Rotaru, a u mogućem polufinalnom srazu mogao bi se sudariti s dvostrukim svjetskim i europskim prvakom Gonzalezom iz Španjolske.
 
„Nitko se iz ove kategorije nije plasirao u London putem svjetskih kvalifikacija što dovoljno govori o konkurenciji koja nas očekuje. S druge strane, Jarloni je u Bakuu jedini od svih europskih predstavnika ušao među osam što nam daje nadu da ovdje možemo do jednog od prva tri mjesta. Najvažnije je da nema ozljeda i da idemo kolo po kolo – rekao je Dragan Pinjuh, trener mladog Kninjanina.
 
Grgićeva kategorija je nešto brojnija, a on je kao nositelj slobodan u prvom kolu, no svejedno će mu trebati tri pobjede želi li ugledati olimpijsku pozornicu. U drugom kolu ide na pobjednika borbe Čeha Jankovskog i Slovaka Lieskovskog, u trećem bi mu protivnik trebao biti Srbin Fejzić. U polufinalnom meču bi se prema trenutnoj formi mogli naći Šveđanin Ashna ili Finac Kostienen.“
 
„Tajni među ovih 20 momaka nema, svi su kvalitetni i u svakom trenutku mogu pobijediti jedan drugoga. Odlučit će nijanse, a pobjednik će biti onaj tko bude imao bolji dan. Vjerujem da možemo do tri pobjede“ - bio je kratak Marko Novak, Grgićev trener. Grgićeva kategorija na rasporedu je dan kasnije, dakle 28.siječnja.
1732
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Taekwondo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije