Autor: mi
Datum objave: 08.06.2018


Takanori Gomi protiv Andyja Souwera

RIZIN je organizirao poslasticu za svoje fanove za priredbu 29. srpnja u Saitama Super Areni.

Jedinii PRIDE-ov prvak u lakoj kategoriji Takanori Gomi (35-15-1 NC) borit će se protiv dvostrukog pobjednika K-1 MAX-a Andyja Souwera.

Iako je 39-godišnji 'Fireball Kid' daleko od svojih najboljih dana i u nizu je od 6 uzastopnih poraza zbog stila ovih boraca očekuje se uzbudljiva borba. Zakazana je na težini od 73 kilograma.

35-godišnji Souwer (2-3) je nakon velikih uspjeha u kick boksu debitirao u MMA-u krajem 2015. nokautom protiv Yuichira Nagashime na RIZIN-ovoj priredbi. U posljednjoj borb i prošlog listopada izgubio je jendoglasnom odlukom od Akiya Nishiure.

Gomi je sedam godina bio u UFC-u, a u tom periodu ostvario je samo 4 pobjede i 9 poraza. 

Na Staru godinu 2017. debitirao je za RIZIN porazom triangle chokeom od Yusukea Yachija, koji je prtehodno nokautirao Darona Cruickshanka.

Gomi je tijekom karijere pobjeđivao prvog UFC-ovog prvaka u lakoj kategoriji jensa Pulvera, te Duanea Ludwiga, Charlesa Bennetta, dva puta Luiza Azareda (koji je u PRIDE-u nanio prvi poraz Andersonu Silvi), Tatsuyu Kawajirija i Hayata Sakuraija. Vlasnik je najbržeg nokauta u povijesti PRIDE-a. 2004. u Yokohami je za 6 sekundi pobijedio Ralpha Gracieja.







531
Kategorije: MMA
Tagovi: Andy Souwer, Takanori Gomi, Rizin FF
Najpopularnije
Najnovije