Autor: mi
Datum objave: 12.01.2019


Teixeira: Više se ne mogu samo pomlatiti, moram biti inteligentniji

Glover Teixeira (27-7, 10-5 UFC) dobio je novog protivnika za prvu UFC-ovu priredbu na ESPN+-u idućeg vikenda u New Yorku.

Umjesto s Moldavcem Ionom Cutelabom bivši izazivač za naslov u poluteškoj kategoriji borit će se s Karlom Robersonom (7-1, 2-1 UFC).

Za 28-godišnjeg Amerikanca pročulo se kada je u ljeto 2015. trebao slaviti nokautom protiv Jeromea Le Bannera u njegovom oproštajnom meču. Nakon što su K-1 legendi brojali u nedogled na kraju je pobijedio Robersona odlukom sudaca.



Roberson je ugovor s UFC-om izborio preko Dana White's Tuesday Night Contender Seriesa, a u debiju je rear-naked chokeom pobijedio Darrena Stewarta. Zatim je uslijedio poraz submissionom od Cezara Ferreire, da bi u posljednjem ulasku u oktogon u studenom jednoglasnom odlukom svladao Jacka Marshmana.


Roberson je prihvatio ovu borbu jer za nju ne mora skidati kilograme budući da se bori u srednjoj kategoriji.

39-godišnji Teixeira je 3-3 u zadnjih šest nastupa, a u posljednjem u srpnju izgubio je jednoglasnom odlukom od Coreya Andersona.

Karijeru u UFC-u započeo je s pet uzastopnih pobjeda, a prvi poraz doživio je sudačkom odlukom nakon 5 rundi od Jona Jonesa u borbi za naslov prvaka u poluteškoj kategoriji.

Brazilac je 17 od 27 pobjeda ostvario nokautom, a sam je tri puta poražen na isti način. Shvatio je da ako želi produžiti svoju karijeru mora promijeniti način borbe.


"Moramo se nositi s određenim situacijama u karijeri. Bio sam ozlijeđen i nisam se mogao boriti, u zadnjoj borbi imao sam malih problema s ramenom. Prošao sam intenzivnu fizioterapiju. Rame mi je sada puno bolje nego kad sam se borio s Coreyem Andersonom, ali tako to ide."


"Moramo se pomiriti da male ozljede postaju sve gore s vremenom. Bitno je imati pravu strategiju. Ne mogu se upuštati u iste stvari ili boriti na isti način kao i prije. Ne mogu se samo pomlatiti, moram biti inteligentniji i kod treninga i u borbi".


U glavnoj borbi priredbe u Brooklynu Henry Cejudo brani naslov u muha kategoriji protiv prvaka u bantamu TJ Dillashawa.


Na priredbi će debitirati bivši igrač američkog nogometa Greg Hardy (3-0) protiv Allena Crowdera (9-3-1NC, 0-1 UFC).




474
Kategorije: MMA
Tagovi: Glover Teixeira
Najpopularnije
Najnovije