Autor: Korina Haler
Datum objave: 18.11.2013
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


TERETANA I ŽENE

Kako zadržati ženstvenost

Sve žene žele izgledati lijepo i privlačno samo što nisu baš sigurne kako to postići. Društvene mreže prepune su fotografija poznatih žena koje svakodnevno rade u teretani ali i dalje ostaju ženstvene.

No i dalje postoje dva bitna razloga zašto žene izbjegavaju teretanu:
1.    Nemaju sa kime ići jer sve prijateljice odbijaju vježbati
2.    Boje se da se da od previše dizanja utega ne izgube ženstvenost

Ove koje se uspiju natjerati u teretanu obično rade samo vježbe na steperima, biciklima, trakama i slično.
Trening s utezima vas neće učiniti previše mišićavima zbog hormonalne slike, točnije, razine testosterona koja je oko 10x niža nego kod muškaraca. No, to ne znači da ne možete dobivati mišiće i garantiram da ostajanje na istoj tjelesnoj masi sa 3 – 4 kg mišića više i 3 – 4 kg sala manje znači potpuno novi izgled.

Žene i teretana su totalna suprotnost muškarcima u teretani. Za razliku od muškaraca koji često treniraju tako da dodaju previše utega na šipku i time si onemogućuju pravilan pokret i željeni napredak, žene su često sramežljive te biraju utege koji im nisu dovoljno teški i zbog toga ne ostvaruju adekvatnu stimulaciju kakvu bi trebale.

Kada bi uspoređivali snagu muškaraca i žena tada možemo reći da ako se uzme prosječan muškarac i prosječna žena, te gledamo snagu prema tjelesnoj masi, neće postojati prevelike razlike. Muškarci su prirodno nešto više jači u gornjem dijelu tijela dok žene s obzirom na tjelesnu masu mogu čak razviti i veću snagu u donjem dijelu tijelanego muškarci.

Ono što se događa kod neaktivnih dama, ali i kod muškaraca, je da kroz godine sjedilački posao ili način života dovodi do toga da se fleksori kukova skraćuju te onemogućuju puni opseg pokreta. Događa se da se osjećate ukočeno, a nerijetko se pojavljuje i bol u donjem dijelu leđa, koljenima i kukovima. Što se događa? Zbog skraćivanja fleksora kukova dolazi do toga da gluteusi gube svoju ulogu. Jednostavno se ne aktiviraju kada bi trebali, te zbog toga drugi mišići preuzimaju ulogu gluteusa zbog čega nastaje disbalansizmeđu mišića i javljaju se razni problemi.




2324
Kategorije: Fitness
Tagovi: Fitness
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije