Autor: mi
Datum objave: 17.07.2019


Thurman: Tesitiranje na doping za borbu s Pacquiaom nikad nije bilo problem

Uoči borbe između Keitha Thurmana i Mannyja Pacquiaoa koja se ovog vikenda održava u Vegasu pojavile su se glasine da neće biti doping testiranja.

To se pokazalo pogrešnim iako je testiranje počelo  kasnije, Voluntary Anti-Doping Association počeo je testirati sudionike borbe za WBA naslov u velteru nakon što su već bili u trening kampu.

Za provedbu doping testova za početak je odabrana druga agencija, a vodeća antidopinška agencija VADA počela je testirati Thurmana i Pacquiaoa tek krajem lipnja.


Puno se pričalo o ovome s obzirom na Filipinčeve godine i činjenicu da je Amerikancu ovo tek druga borba nakon dužeg izbivanja zbog ozljede.


“To nikad nije bio veliki problem. Došli su u kamp, obavili su testiranje. Nije me to zamaralo. Kako god su oni to koordinirali ja sam to prihvatio. Ja sam svjetski prvak i ja uvijek boksam čist i čisti su mi testovi. Na to sam ponosan. Ne brine me Pacquiao koji ima 40 godina” izjavio je Thurman na svečanom dolasku u Las Vegas.


„Gledali smo njegovu stranicu na Instagramu. Gledali smo njegove izvedbe. Sve smo vidjeli. On ne izgleda 15 godina mlađi. Vjerujem da je on pravi profesionalac koji je odan sportu. Bit će testiranje prije i nakon borbe kao i na svakom vrhunskom boksačkom eventu. Nema razloga za brigu.”


Thurman nije naveo koliko puta ga je VADA testirala za borbu. Uoči dvoboja je rekao da Pacquiao i svi njegovi protivnici mogu uzeti što hoće i da im to neće pomoći.



428
Kategorije: Boks
Tagovi: Manny Pacquiao, Keith Thurman
Najpopularnije
Najnovije