Autor: HJS
Datum objave: 01.11.2019


Tihea Topolovec brončana na Europskom prvenstvu za mlađe seniore u Rusiji

Prvu medalju za Hrvatsku na ovogodišnjem Europskom prvenstvu za mlađe seniore (U23) osvojila je Tihea Topolovec.

U kategoriji do 57 kg, Topolovec je brončanu medalju osvojila protiv Bjeloruskinje Minenkove za 15 sekundi. 

Prvog dana individualnog dijela Europskog prvenstva za mlađe seniore (U23) u Rusiji, Hrvatska slavi brončanu medalju. U kategoriji do 57 kilograma broncom se okitila Tihea Topolovec.

Topolovec je dan započela dominantnom pobjedom (wazari i ippon) protiv poljske predstavnice Dabrowske. U četvrtfinalu za Tiheu je u ovom trenutku presnažna bila gruzijska reprezentativka Eteri Liparteliani (ippon), aktualna europska i svjetska juniorska prvakinja. 

- Iako ju je Tihea svladala na prošlogodišnjem SP-u za juniore, Lipertaliani je iskoristila jednu nepažnju naše judašice i došla do slavlja, a na kraju i do zlata – komentirao je trener reprezentacije Dragan Crnov. 

U repasažu Topolovec je imala najzahtjevniju borbu dana i to protiv predstavnice Bosne i Hercegovine Anđele Samardžić. Tihea se borila ukupno osam minuta i 47 sekundi (4:47 golden score) te na kraju atraktivnim ipponom osigurala borbu za europsko odličje. 

U borbi za broncu protiv bjeloruske predstavnice Minenkove, naša predstavnica je slavila ipponom nakon samo 15 sekundi i time osvojila vrijednu europsku broncu. 

- Sve u svemu, odličan dan za Tiheu, koja se na pravi način vratila nakon ozljede. Vjerujem da možemo očekivati velike stvari od nje u godinama koje dolaze te da je spremna za još veće pothvate – sumirao je Crnov.

Podsjetimo, Topolovec je 2016. godine na Europskom prvenstvu za mlađe seniore, u kategoriji do 52 kilograma, također osvojila brončanu medalju, a u svojoj kolekciji velikih medalja posjeduje i svjetsko kadetsko srebro, europsku kadetsku broncu te europsku juniorsku broncu.

U kategoriji do 48 kilograma nastupila je i aktualna katedska viceprvakinja svijeta Ana Viktorija Puljiz. Mladu Solinjanku je u prvom kolu ipponom zaustavila turska predstavnica Beder.

- Vikica nije bila maksimalno fokusirana na dogovorenu taktiku, ali usprkos tome je prikazala odličnu borbu. Ipak, Turkinja je iskoristila dvije manje greške te je zaustavila Puljiz na prvoj stepenici. Sada joj slijedi odmor nakon jako uspješne kadetske sezone te pripreme za sljedeće izazove – rekao je Crnov.
441
Kategorije: Judo
Tagovi: Hrvatski judo savez
Najpopularnije
Najnovije