Autor: mi
Datum objave: 25.10.2018


Toni Ćatipović: Do zlata sam došao samouvjereno i s potpunim povjerenjem u svoje trenere

Toni Ćatipović vratio se iz Bratislave kao europski prvak u disciplini K-1.

Član splitskog Pit Bulla pobijedio je trojicu protivnika na putu do osvajanja zlatne medalje u kategoriji do 91 kilograma. To je 26-godišnjem borcu do sada najveći uspjeh u karijeri u kojoj je već do sada bio juniorski prvak svijeta u Tajlandskom boksu, juniorski prvak svijeta u Savate boksu i osvojio dvije bronce na seniorskim prvenstvima u dsiciplini K-1. 



"U mojoj kategoriji K-1 do 91 kilogram je bilo 8 boraca. Dakle, put do zlata je krenuo četvrtfinalom protiv Balaza koji je ove godine osvojio svjetski kup. Nakon pobjede nad Slovakom u polufinale sam ušao s Rusom Darmeshkinom koji je bio srebrni na prošlom europskom prvenstvu i osvajač Svjetskih igara 2017. U polufinalu sam također slavio, te je slijedio finale sa izuzetno neugodnim kontrašem Krnjićem iz Bosne i Hercegovine u kojem sam odlukom sudaca slavio 2:1, te time postao europski prvak. U sva tri meča sam ušao vrlo koncentriran i samouvjeren, te s potpunim povjerenjem u svoje trenere Marka Žaju i Gordana Vatavuka koji su me vodili iz kuta" rekao je Ćatipović za Cro Ring.



- Kakva je atmosfera bila u reprezentaciji, koliko se moglo čuti kolege iz reprezentacije su dolazile podržati one u ringu?


"Atmosfera u reprezentaciji je bila pozitivna i motivirajuća, bodrili smo jedni druge do zadnjeg dana natjecanja"


- Kako komentiraš da su svi osvajači zlata na ovom prvenstvu iz Splita i okolice? Ti, Lucija Bilobrk i Antonio Plazibat ste iz splitskih klubova, a Luka Žuljević iz Kaštela.


"To me ne iznenađuje jer već nekoliko godina Dalmatinci prevladavaju u reprezentaciji, vjerojatno zbog borbenosti i dalmatinskog "dišpeta".




- Ne boriš se često u profesionalnim mečevima, kako to?


U dosadašnjoj karijeri sam imao 15 profesionalnih borbi. U zadnje vrijeme se ne mogu potpuno posvetiti treninzima i borbama zbog obaveza na poslu, te se borim koliko mi posao dozvoljava. Radim u vojsci u Kninu već 4 godine, dočasnik sam u 3. mehaniziranoj bojnoj " Pauci" (sljedbenici legendarne 4. gardijske brigade).

- Rekao bih da tvoj stil borbe više odgovara tajlandskom boksu. Koji je način borbe tebi najdraži?


"Da, složio bih se s tobom da mi tajlandski stil borbe više leži, oduvijek me tajlandski boks najviše privlačio i s obzirom na to već duže vrijeme vodim treninge tajlandskog boksa u klubu."





- Također, čini mi se da sve više preuzimaš trenersku ulogu u Pit Bullu. Bio si s Brunom Ninčevićem na uspješnom putu u Kini.


"Istina, bio sam s Brunom u Kini gdje je  ostvario veliku pobjedu na jakoj priredbi i taj put u Kinu mi je bio jedno veliko trenersko iskustvo. S našim juniorima često putujem na natjecanja kao trener. Spomenuo bih prošlogodišnje zlato Roka Doždora na Europskom juniorskom prvenstvu u Skoplju gdje sam također išao kao trener juniorskoj ekipi."

- Kakvi su ti daljnji planovi?


"Sljedeće u planu mi je nastupiti na Croatia Openu sredinom prosinca, a za ostalo ćemo vidjeti. Nadam se da ću dobiti premještaj radnog mjesta bliže kući da se mogu više posvetiti treninzima i borbama, pa tako i daljnjim planovima."


1441
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: WAKO, Pit Bull Split, HKBS, Toni Ćatipović
Najpopularnije
Najnovije