Autor: Admin
Datum objave: 10.05.2012
Komentari:
5,00


TONI TOMAS OTKRIO TAJNU USPJEHA

Intervju za Slobodnu Dalmaciju

Alfa i omega hrvatskog trenerskog taekwondoa, Toni Tomas je ponovno postigao uspjeh, pročitajte što ima za reći...

 

Nije se skidao osmijeh s lica Tonija Tomasa tijekom završne zabave na Europskom taekwondo prvenstvu u Manchesteru. Kao trener reprezentacije sretan je zbog čak šest medalja, a trljao je ruke i kao alfa i omega splitskog Marjana, kluba koji je na netom okončanom EP-u imao tri cure na podiju, Lucija Zaninović bila je zlatna, Ana Zaninović srebrna, a Petra Matijašević brončana.

 

„Sigurno je da smo vrh hrvatskog sporta. To pokazuju ove medalje. Na svako EP osvajamo dvije, tri ili više. Uspješniji smo bili samo kao domaćini sa sedam medalja 1994. godine u Zagrebu. Cure su uz to u Manchesteru ukupno treće, u obje konkurencije smo peti...“- zadovoljno je ustvrdio Toni Tomas.

 

Koja je tajna splitskog Marjana?

 

„Osvojili smo tri medalje, prošli put je Lucija isto bila zlatna, Ana je svjetska prvakinja. Trudim se da treneri što više znaju o svom sportu, da se stalno educiraju. Imamo oko 20 trenera, 600 djece.“

 

Sestrama Zaninović ovo nije vrhunac sezona, ni izbliza. U Londonu ih početkom kolovoza čeka izazov karijere, Olimpijske igre?

 

„Sada krećemo u izolaciju. Ja ću raditi s njima, kondicijski trener Vladimir Pavlinović će dolaziti povremeno, dva-tri puta tjedno odraditi dio fizičke pripreme. Bit će tu još desetak sportašica kako bi se Ana i Lucija što bolje pripremile.“

 

Izvor: Slobodnadalmacija.hr

2392
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Taekwondo, HTS
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije