Autor: Admin
Datum objave: 03.12.2012
Komentari:
4,00


TONIJU TOMASU GODIŠNJA NAGRADA FRANJO BUČAR

Ratko Rudić dobio nagradu za životno djelo

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta dr. sc. Željko Jovanović uručio je u petak Državne nagrade za sport Franjo Bučar za 2012. godinu 18-orici nagrađenih, od toga  tri nagrade za životno djelo i 12 godišnjih nagrada.

 

Državna nagrada za sport "Franjo Bučar" dodjeljuje se za višegodišnje uspješno djelovanje u sportu, osvajanje olimpijske medalje, iznimno znanstveno, stručno i pedagoško ostvarenje ili sportsko dostignuće te predstavlja najviše priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta u Republici Hrvatskoj. Osim medalja s likom Franje Bučara i diplome, nagrađenima pripada i novčana nagrada u iznosu od 50 tisuća kuna za životno djelo,  odnosno 20 tisuća kuna za godišnju nagradu.

 

Prema odluci Odbora Državne nagrade za sport „Franjo Bučar“, nagradom za životno djelo nagrađeni su Ivan Ivančić, Marinko Mikulandra i Ratko Rudić. Godišnjom nagradom nagrađani su Damir Burić, Giovanni Cernogoraz, Vladimir Papić, Josip Pavić, Mikela Ristoski, Krunoslav Sabolić, Tonči Stipanović, Zoran Talić, Toni Tomas, Stjepan Vučković, Zdenko Zorko, te momčad četverca na pariće u sastavu Valent Sinković, Martin Sinković, Damir Martin i David Šain.

 

U obraćanju uzvanicima ministar Jovanović  naglasio je kako mu je pripala posebna čast da bude ministar sporta u godini prepunoj sportske izvrsnosti u kojoj su postignuti najveći  uspjesi Republike Hrvatske na Olimpijskim igrama. Istaknuo je kako su sportaši  najbolji ambasadori Republike Hrvatske u svijetu.

 

Uz ministra, medalje je dodijelio prof. dr. sc. Igor Jukić, predsjednik Odbora.

1846
Kategorije: Taekwondo, Zanimljivosti
Tagovi: Zanimljivosti, Taekwondo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije