Autor: Admin
Datum objave: 28.02.2013
Komentari:
0,00


TONIMIR SOKOL I BOŽO STARČEVIĆ BRONČANI

Hungarian Golden Grand Prix

Seniorska hrvačka reprezentacija proteklog vikenda nastupila je u Szombathelyu (Mađarska), na FILA međunarodnom turniru Golden Grand Prix serije Velika nagrada Mađarske...

 

Na turniru je sudjelovalo sveukupno 126 boraca iz 17 zemalja iz cijelog svijeta.

 

težinskoj kategoriji do 55 kg nastupilo je 14 hrvača. Martin Bešenić izgubio je od predstavnika Kirgistana Zholchudekou 0:2 u rundama.

 

Tonimir Sokol u težinskoj kategoriji do 60 kg (15 natjecatelja) pobjedio je Adhama iz Egipta 2:0 u rundama, izgubio od Mađara Kozaka 0:2, a u borbi za treće mjesto pobjedio Ukrainca Tsymaliuka 2:1. U istoj kategoriji Ivan Lizatović pobijedio je Ukrainca Legvena 2:0 u rundama, a izgubio od Tsymaliuka UKR 1:2 te u ukupnom poretku zauzeo 8. mjesto.

 

U težinskoj kategoriji do 66 kg nastupila su 23 natjecatelja. Dominik Etlinger je pobijedio Danijela Janečića 2:0 u rundama, izgubio od Mađara  Lorinca 1:2, pobijedio Srbina Maksimovića 2:0, a u borbi za 3 mjesto izgubio od Štefaneka SRB 1:2 i tako zauzeo 5 mjesto. Danijel Janečić u prvom kolu pobijedio je japanskog predstavnika 2:0, da bi u slijedećem kolu, kao što smo već rekli, izgubio od Dominika Etlingera.

 

U težinskoj kategoriji do 74 kg nastupila su 22 natjecatelja.Neven Žugaj pobijedio je Japanca Inouea 2:0 u rundama, zatim Gruzijca Guliashvilia 2:0, Kirgiza Tshileva 2:0, Gruzijca Tskadaiu 2:0. U borbi za zlato izgubio je od Danca Madsena 1:2 i tako na kraju osvojio drugo mjesto. U istoj kategoriji Božo Starčević u prvom kolu pobijedio je Austrijanca Wagnera 2:0 u rundama, zatim Tunižana Ayet Okrama 2:0, izgubio je od Danca Madsena 0:2 a u borbi za treće mjesto pobijedio Mađara Szabo-a 2:1.

 

Nenad Žugaj je u težinskoj kategoriji do 84 kg (19 natjecatelja) izgubio od Gruzijca Nadreashvilija1:2 u rundama te od Gruzijca Gegeshidzea 0:2.

 

U kategoriji do 96 kg nastupilo je 20 natjecatelja. Anton Đok je pobijedio Austrijanca Gastla 2:0 u rundama, izgubio od Mađara Kissa 0:2, pobijedio Timcenka UKR (predaja radi ozljede), a u borbi za 3. mjesto izgubio od Norvežana Nielsena 0:2. U istoj kategoriji Stjepan Lavrić je izgubio od Nielsena NOR 0.2 u rundama.

 

U najtežoj težinskoj kategoriji do 120 kg (13 natjecatelja) Marko Koščević je ubilježio poraz od Pereselidzea iz Gruzije 0:2 u rundama, pobjedu nad Tunižaninom Chebbi-em 2:0, a u borbi za treće mjesto izgubio od Rumuna Ciurarua 0:2.

 

Hrvatska reprezentacia je zauzela odlično treće mjesto u ekipnom poretku, iza Gruzije i Mađarske, a ispred Kirgistana, Ukrajine, Srbije, Japana te ostalih zemalja koje su nastupile na ovom turniru.

 

Na turniru su sudili i naši međunarodni suci Mario Petrak, Zvonko Očić i Davor Petanjek.

1526
Kategorije: Hrvanje
Tagovi: Hrvanje, HHS
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije