Autor: Admin
Datum objave: 10.05.2013
Komentari:
0,00


TOP 3 MITA

O vitkoj liniji i prehrani

Donosimo tri najćešća mita o vitkoj liniji i prehrani, pročitajte mitove i činjenice koje stoje iza toga...

 

1. SOJA JE ZDRAVA NAMIRNICA

MIT: Azijati konzumiraju velike količine soje.
ČINJENICA: Istina je da oni konzumiraju 10 grama soje dnevno (dvije čajne žlicice). Oni konzumiraju soju u malim količinama kao dodatak a ne kao zamjenu za meso.

MIT: Obrađena soja može osigurati vitamin B12.
ČINJENICA: Sastojak u soji koji sadrži vitamin B12 ne može probaviti ljudski organizam. Upravo suprotno vjerovanju – soja uzrokuje da naše tijelo zahtjeva još više B12 vitamina.

MIT: Soja je dobra za vaš sexualni život
ČINJENICA: Nakon što je soja davana ljudima koij su imali manju razinu tesosterona da poboljšaju njihov sexualni život no rezultati su pokazalid a soja nije pomogla u stavranju veće količine testosterona.

2. FRUKTOZA JE ŠTETNA

MIT: Fruktoza iz voća šteti organizmu
ČINJENICA: Nikako se ne moze poistovjetiti fruktoza iz voća sa običnim šećerom. Fruktoza iz voća nije štetna i ne ugrožava naše zdravlje. Za razliku od bijeolog šećera ona sasvimd ugačije djeluje na naš metabolizam stoga se umjetna sladila pokušavaju napraviti što sličnijima fruktozi iz voća kako bi bila što prirodnija i zdravija.




3. KARDIO VJEŽBANJEM DO VITKOSTI

MIT: Kardio vježbe jedine mogu istopiti salo
ČINJENICA: Kardio vježbama do savršene linije možete doći ali kroz duže vrijeme i na teži način. Navodno su istraživanja dokazala da se sa kardio vježbama, ukoliko ste ustrajni, mogu dobiti zahvalni rezultati no daleko manje uspješni nego kada se rade treninzi sa utezima. Iz tog razloga logično je da je bolje uhvatiti se utekga i raditi kraće vrijeme za bolje rezultate. A morate poriznati da je kardio vježbanje najzahtjevnije jer se za njega najteže motivirati.

3061
Kategorije: Fitness
Tagovi: Fitness
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije