Autor: Admin
Datum objave: 21.05.2013
Komentari:
5,00


TRBUŠNI MIŠIĆI

Trbušni zid

Svi želimo imati lijep i ravan trbuh, ali "pločice" na trbuhu neće biti vidljive sve dok postoji višak potkožnog masnog tkiva na tom području. Vježbama za trbušne mišiće postići ćemo čvrstoću, a višak masnog tkiva reducirat ćemo aerobnim vježbanjem i kontroliranom prehranom.  

 

Trbušni mišići smješteni su na prednjoj strani trupa od grudi do prepona. Zajedno s leđnim mišićima tvore tzv. prirodni korzet koji pomaže u održavanju uspravnog stava i očuvanju stabilnosti i zdravlja kralješnice, pridržavaju trbušne organe u trbušnoj šupljini, pomažu pri dubokom disanju, te sudjeluju pri izvođenju mnogobrojnih svakodnevnih pokreta.

 

 

 

Iz svega navedenog može se zaključiti da je čvrstoća trbušnih mišića izuzetno važna iz funkcionalnih i zdravstvenih razloga, a k tome se može dodati i estetski što je važno osobama oba spola.

Mišići koji tvore "trbušni zid" imaju različite funkcije, ali uvijek djeluju kao jedna cjelina s manjim ili većim udjelom u pojedinoj vježbi ili pokretu. Najveći broj vježbi za učvršćivanje trbušnih mišića radi se protiv gravitacije ili koristeći vlastito tijelo kao otpor. Trbušni mišići dobro reagiraju na veliki broj ponavljenja pa se često vježbaju "do otkaza".

 

Izvor: bpm.hr

7721
Kategorije: Fitness
Tagovi: Fitness
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije