Autor: mi
Datum objave: 20.05.2020


Treća borba Furyja i Wildera neće se održati u SAD-u ili Britaniji: Izgubili bi 17 milijuna dolara

Bob Arum nada se da će se treća borba između Tysona Furyja i Deontaya Wildera održati u studenom ili prosincu.

Britančev supromotor smatra da su trenutno male šanse da se novi meč za WBC-ov naslov u teškoj kategoriji održi u Sjedinjenim Državama ili u Britaniji.


Restrikcije zbog koronavirusa mogle bi spriječiti dolazak navijača na sportska natjecanja do kraja godine.


Time bi izgubili ogroman novac od prodaje ulaznica.

Arum kaže da je održao razgovore s investitorima iz dvije neimenovane države koji su zainteresirani osigurati uvjete za održavanje pay-per-view eventa.


“Imamo ponude iz dvije države koje sada razmatramo. A kad postanu konkretnije što će se vjerojatno dogoditi u idućih tjedan-dva proći ćemo ih ljudima iz PBC-a jer su oni naši partneri u ovoj promociji. I nadam se da ćemo onda to moći i službeno najaviti. Trenutno borbu planiramo održati u zadnjem tromjesečju ove godine i to najvjerojatnije izvan SAD-a i Velike Britanije”.

Prihod od prodaje ulaznicxa za revanš između Furyja i Wildera u veljači u Las Vegasu iznosio je gotovo 17 milijuna dolara.

Arum je voljan većinu priredbi organizirati bez gledatelja, uključujući i okršaj za ujedinjenje naslova u lakoj kategoriji između Vasyla Lomachenka i Teofima Lopeza.

No, treći meč Wildera i Furyja je iznimka jer bi gubitak održavanja priredbe bez gledatelja bio prevelik.


“Ne možete organizirati priredbu a da ne nadoknadite 17 milijuna dolara od prodaje ulaznica koju u tom slučaju gubite. Ne možete to raditi” izjavio je Arum.

Promotori taj novac namjeravaju nadoknaditi svotom koju će im ispaltiti domaćin za održavanje priredbe na njegovoj lokaciji.
827
Kategorije: Boks
Tagovi: Tyson Fury, Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije