Autor: mi
Datum objave: 05.04.2019


Trener: Cain je izgubio od Ngannoua zbog nedozvoljenog udarca

Mnogi fanovi otpisali su Caina Velasqueza kad su vidjeli da je dogovorio pro wrestling debi za ljeto.

Bivši UFC-ov prvak poznat je kao veliki ljubitelj lucha librea, ali njegov trener Javier Mendez uvjeren je da je prerano za takve priče.


36-godišnji Velasquez vratio se na borilište sredinom veljače nakon dvije i pol godine pauze uzrokovane uglavnom problemima s ozljedama. Dugoočekivani povratak završio je katastrofom jer ga je Francis Ngannou nokautirao za samo 26 sekundi.

"Rekao bih 100 posto da je to panična reakcija. On nije ništa rekao. Sve što čujem od njega je da ne može dočekati povratak" rekao je Mendez na MMA Houru.


Izjavio je i da nije imao konkretan razgovor s Velasquezom kada bi se ponovno trebao boriti, ali misli da bi se to moglo dogoditi u prvoj polovici 2020.


Nakon poraza od Ngannoua spominjala se i ozljeda koljena, ali očito se ne radi ni o čemu ozbiljnijem.

"Bili smo zajedno prošlog mjeseca na proslavi 40. rođendana Daniela Cormiera i činio mi se u redu. Zapravo ga nisam ni pitao kako je. Pričali smo o drugim stvarima, ali hodao je bez ikakvih problema. Ali, ne znam, nisam ga pitao. Uvjeren sam da bi mi rekao da se radi o nečemo o čemu bih trebao znati."

Mendez je izjavio i da bivši UFC-ov prvak od poraza od Ngannoua nije dolazio u dvoranu American Kickboxing Academy, te da mu je UFC dao dozvolu da nastupi kao kečer.

A što se tiče borbe s Ngannouom došli su do zajedničkog zaključka da je presudio nedozvoljeni udarac.

"Cainu se nije baš dobro snalazio nakon borbe. Vrtio sam borbu iznova i gledao opet i opet i nisam mogao shvatiti što se dogodilo. Je li ga izdalo koljeno? Naravno da je koljeno, zar ne?".


"Bio sam kod kuće i primim njegovu poruku: Bio sam dobro dok me nije udario hammerfistom u potiljak. Začudio sam se, pitao o čemu priča? Kakav hammerfist u potiljak? I odvrtim još jednom vražju snimku i prvi udarac koji je primio bio je nedozvoljeni udarac ravno u potiljak kad je krenuo na rušenje. Rekao je da ga je to malo ošamutilo i da je to pokrenulo sve sljedeće događaje, a da to nitko nije ni vidio. To je bio nedozvoljeni udarac. Da je sudac to vidio meč je mogao biti poništen."


"Ali, on to nije vidio. Do vraga, ni ja to nisam vidio, a gledao sam više puta. Bio sam potpuno u krivu. To je jedna od onih čudnih nesreća. Je li to bilo namjerno ili nije, ne znam. Sve što znam je da je to bio vraški jak udarac. Kad usporite snimku i pogledate jasno se vidi da se radi o čistom nedozvoljenom udarcu u potiljak. I nitko ne priča o tome jer je već prošlo. Gotovo je."

"Iskreno, srce mi je slomljeno. Po mom mišljenju on je mogao biti jedan od najvećih teškaša svih vremena da mu se nisu događale takve glupe stvari. Mislim, za neke si je sam kriv, za neke sam ja kriv, a neke su rezultat nepredviđenih okolnosti. I svi koji su vidjeli što je u stanju izvesti i što je izvodio znaju da ne postoji nitko poput njega."


"Ali, ovaj sport ne oprašta. On je imao puno pehova. I kao što sam rekao za neke si je sam kriv, za neke sam ja kriv, a za neke su krivi neki drugi ljudi. Ali, to se dogodilo i moramo nastaviti naprijed. Je li me to deprimira? Da, deprimira me. Srce mi puca kad vidim što mu se događa."







Foto: Esther Lin

819
Kategorije: MMA
Tagovi: Cain Velasquez, Francis Ngannou
Najpopularnije
Najnovije