Autor: mi
Datum objave: 16.05.2020


Trener: Ruiz je nakon osvajanja naslova svjetskog prvaka preko noći postao druga osoba

Manny Robles u lipnju prošle godine vodio je Andyja Ruiza do osvajanja naslova svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

'Destroyer' je došao kao zamjena za Jarrella Millera i nakon što se prvi našao na podu u New Yorku  pomeo Anthonyja Joshuu i osvojio WBA, WBO, IBF i IBO pojaseve.


Njegov bivši trener kaže da su se stvari nakon osvajanja titule promijenile preko noći. Sam Ruiz je priznao da je nakon pobjede tulumario dva mjeseca i kasno počeo s pripremama za revanš u prosincu koji je izgubio uvjerljivom sudačkom odlukom.

Neko vrijeme nakon poraza od Joshue dao je otkaz Roblesu, a nedavno je dogovorio početak suradnje s Canelovim trenerom.


"Ja nikad nisam morao ovisiti o jednom boksaču, imam dobar tim boraca i sretan sam što mogu raditi ovo što radim, odnosno trenirati i biti u boksu. Andyju želim sve najbolje. Sada mu je trener Eddy Reynoso i mislim da je to dobar izbor za Andyja" izjavio je Robles.


"Na kraju sve ovisi o borcu i o tome koliko on nešto želi. Radi se o odgovornosti - borci moraju imati odgovornost, moraju sami sebe smarati odgovornima. Mi ih kao treneri pripremamo, trenramo ih i pripremamo psihički i fizički, ali ako borac nije prisutan što možete napraviti? Borac mora imati želju, a Andy ima sve potrebno da se ponovno vrati u konkurenciju za osvajanje naslova".


"Govorio sam prije borbe s Joshuom u rujnu da ima sve što je potrebno da postane prvak. Tada mi nitko nije vjerovao, a nisam bio u krivu. Nažalost, nakon 1. lipnja sve se promijenilo, preko noći je postao druga osoba."


16800
Kategorije: Boks
Tagovi: Andy Ruiz Jr.
Najpopularnije
Najnovije