Autor: Admin
Datum objave: 20.06.2013
Komentari:
0,00


TRENING METABOLIZMA I POTICANJE REDUKCIJE TJELESNE TEŽINE

Priprema za ljeto

U 21. stoljeću, u svijetu tehnologije, računala, automobila i nedostatka vremena mnogo osoba je vrlo malo tjelesno aktivno.

 

Ako je energetski unos veći od energetskog izlaza (ako jedemo više nego što je tijelu potrebno, a višak ne trošimo) dolazi do povećanja količine masnog tkiva.

 

Problem u postizanju i održavanju optimalne tjelesne težine prisutan je kod velikog broja ljudi. Trening mišića učvršćuje tijelo, poboljšava napetost i elastičnost kože, potiče razgradnju pohranjene energije (masnog tkiva).

 

Aktivni i snažni mišići sagorijevanju zalihe masti, troše energiju i posljedično raste potrošnja kalorija. Aktivna muskulatura povećava bazalni metabolizam jer treba energiju cijeli dan. Tako mišići sagorijevaju kalorije čak i kad ne rade ništa.

 

Visoko učinkovitim i pravilnim treningom oblikujete svoje tijelo kroz rast i izgradnju mišića, a svaki kilogram mišićne mase više sagorijeva dodatnih 100 kalorija dnevno, čime se metabolizam dovodi na novu razinu i potiče se redukcija tjelesne težine, tj. masnog tkiva.

 

Mijenja se sastav tijela: količina masnog tkiva se smanjuje, a povećava se količina mišićnog tkiva u tijelu. Prema tome nije najvažnije koliko ste kilograma izgubili već je presudno koliko se smanjio obujam u centimetrima na ključnim mjestima. Mjerenje obujma je pravi pokazatelj gubitka neželjenog masnog tkiva i izgradnje mišićnog tkiva.

 

U programu redukcije tjelesne težine kroz trening važno je izbalansirati i uravnotežiti prehranu te unositi dovoljno tekućine u organizam kako bi se tijelo hidriralo.

1671
Kategorije: Fitness
Tagovi: Fitness
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije