Autor: mi
Datum objave: 03.04.2015


Trostruki prvak Amerike u hrvanju nakon Igara u Riju prelazi u MMA

Jedan od najboljih hrvača u povijesti američkog sveučilišnog hrvanja Ed Ruth planira prelazak u MMA nakon završetka Olimpijskih igara u Rio de Janeiru 2016.

Trostruki prvak Amerike planira MMA debi početkom 2017.

"Kad završe Olimpijske igre želim odmah ići u MMA. Ne mogu dočekati da budem u toj atmosferi i da izađem s pojasom" rekao je Ruth u intervjuu za Bleacher Report.

24-godišnji hrvač sa sveučilišta Penn ima omjer od 140 pobjeda i 3 poraza, pri tom osvojivši tri NCAA naslova i All American plasman u svakoj od četiri sezone. Član je američke reprezentacije i priprema se za nastup na OI u hrvanju slobodnim stilom u kategoriji do 86 kilograma.


"Počeo sam gledati i stvarno mi se svidjelo. Oduvijek sam se želio baviti boksom ili karateom. Zarazilo me, ovdje možeš pobijediti na bilo koji način. MMA je nešto što je trebalo hrvačima. Što da radim nakon Olimpijskih igara? Mogao bih biti trener. Nema nekog drugog profesionalnog izbora. Ali sada imamo MMA. Sada imamo izbor."


Ruth izuzev hrvanja nema drugo borilačko zaleđe, ali hrvanje se smatra osnovom MMA-a.

Prošlog prosinca pomagao je Jonu Jonesu u pripremama za borbu s Danielom Cormierom i želja mu je da se za novu karijeru počne pripremati u kampu Grega Jacksona i Mikea Winkeljohna u Albuquerqueu.

"To je na višoj nadmorskoj razini, a to je bilo dobro što se tiče treninga jer sam mogao testirati svoje tijelo. Jon Jones bio je sjajan kolega. bio je pun podrške, a što reći o radu s Gregom Jacksonom osim da je čovjek genijalac" izjavio je Amerikanac.


Zbog lakoće kojom pobjeđuje, Ruthov menadžer Dewayne Zinkin smatra da bi se trebao boriti pod nadimkom 'Effortless Ed' (Bez napora Ed).

"Želio bih početi polako, ne odmah na najvećoj pozornici. To vam može skratiti karijeru" završio je Ruth.






1547
Kategorije: MMA, Hrvanje
Tagovi: Hrvanje
Najpopularnije
Najnovije