Autor: mi
Datum objave: 13.10.2016


Tyson Fury službeno upraznio sve naslove svjetskog prvaka

Neporaženi Tyson Fury objavio je da dobrovoljno napušta pozicije WBA, WBO i IBO prvaka svijeta u teškoj kategoriji.

Odluka na snagu stupa odmah, kako bi se boksač mogao posvetiti liječničkoj terapiji i oporavku.

Britanac je u jednom od najvećih iznenađenja u povijesti teške kategorije u studenom prošle godine u Njemačkoj pobijedio Vladimira Klička i postao svjetski prvak. Otkazao je revanš planiran za 29. listopada u Manchesteru.

Fury je izjavio da cijeni dugu i bogatu povijest teške kategorije i vjeruje da se borbe za naslov moraju nesmetano odvijati. 

"Vjerujem da je pošteno i dobro za boks da se borbe za naslov mogu nesmetano odvijati i da se time dozvoli drugim izazivačima da se bore za upražnjene naslove koje sam ponosno osvojio i držao kao neporaženi prvak svijeta u teškoj kategoriji, što sam postao nakon što sam pobijedio dugogodišnjeg prvaka Vladimira Klička."

"Osvojio sam naslove u ringu i vjerujem da bi se i trebali gubiti u ringu, ali ovog puta ga nisam u stanju braniti i donio sam tešku i emotivnu odluku da upraznim moje dragocjene naslove svjetskog prvaka. Dok ulazim u novi veliki životni izazov, kojeg ću kao i Klička svladati, želim sljedećim izazivačima sve najbolje."

Peter Fury, Tysonov trener i stric, izjavio je: "Tyson će se iz ovoga vratiti jači i ja ću se pobrinuti da se Tyson neće samo vratiti, već i ponovno uzeti ono što mu pripada. Vrlo sam ponosan na ostvarenja svoga nećaka."

Uskoro počinje otimačina za pojasevima, jer sada postoji mogućnost da imamo četiri različita svjetska prvaka u teškoj kategoriji. 



Foto: Tony O'Brien


1164
Kategorije: Boks
Tagovi: Tyson Fury, WBA, WBO
Najpopularnije
Najnovije