Autor: mi
Datum objave: 07.05.2020


Tyson je tijekom večere 1988. skoro prebio Michaela Jordana

Dokumentarac posvećen Michaelu Jordanu i njegovim Chicago Bullsima 'The Last Dance' odmah je stekao veliku popularnost i gledanost.

Dokumentarna serija ruši ESPN-ove rekorde gledanosti, a legendarni košarkaš u jednom trenutku svog života našao se u incidentu s najmlađim svjetskim prvakom u povijesti teške kategorije.

 

Na proslavi 28. rođendana igrača američkog nogometa i člana Chicago Bearsa Richarda Denta među ostalima našli su se Tyson, Jordan, trener Bearsa Mike Ditka, Tysonov promotor Don King i menadžer Rory Holloway.


Večera je održana 13. prosinca 1988. nakon utakmice Bullsa i Atlanta Hawksa.


Mike Tyson u to vrijeme je bio neporažen i na vrhuncu, ali isto tako je bio usred teškog razvoda sa suprugom Robin Givens.
Ona je prethodno hodala s Jordanom.


Kako je večer odmicala Tyson je pio sve više koktela i nakon što su mu popustili živci napao je Jordana zbog njegove veze s Givens.


Incident je detaljnije opisao Holloway, koji je bio Tysonov menadžer do 1998., u knjizi "Taming the Beast: The Untold Story of Team Tyson.”


"Mike Tyson sjedi tamo i pije svoje najdraže piće Long Island Ice Tea. Kad pije tada izlaze njegovi pravi osjećaji."


"Govorim konobaru da mu razvodnjava pića jer vidim gdje ovo vodi. Mike zuri preko stola u Michaela Jordana i kaže: Ej čovječe, jel' ti misliš da sam glup? Znam da si jebavao moju kuju."


"Jordan je izgledao kao da je vidio duha. Znam da si muljao s njom. Možeš mi reći. Bilo je očigledno da Jordan želi ustati i otići. Ne želi imati ništa s ovime. Mike se okreće Ditki: Čovječe misliš li da te se itko boji zbog tih rasističkih sranja koja si pričao? Zatim kaže Dentu: Richarde, bojite li se vi ovog prokletog bijelca? On je nitko. Dozvolit ćeš mu da priča na taj način?".


"Bio je to cirkus. Don King je pokušavao promijeniti temu. Ja i John smo pokušavali smiriti Mikea. Mike govori svima kako će prebiti Jordana, Jordan skockan kao i uvijek, nije mogao dočekati da ode."


Ditka je ispriao svoju verziju priče za Chicago Sun-Times.


"Mislim da je to bilo u mom restoranu, ali nisam siguran. Bilo je to malo tupavo. Michael Jordan neće ući u sukob s nikime. On je otmjen tip. Prvo, najgluplja stvar na svijetu je alkohol. Kad pijete ponekad svašta izlazi iz vaših usta. I vjerojatno je upravo to ono što se dogodilo."


Slavljenik Dent je ispričao potpuno drugačiju verziju u intervjuu 2015. u kojem je rekao da Ditka nije ni bio na večeri. Jordan je odbio komentirati taj događaj.


8146
Kategorije: Boks, Zanimljivosti
Tagovi: Mike Tyson
Najpopularnije
Najnovije