Autor: mi
Datum objave: 26.05.2017


Tyson: Nisam mislio da ću se izvući živ iz svojih tridesetih

Mike Tyson u legendarnoj karijeri zaradio je preko 300 milijuna dolara.

Njegov financijski kolaps bio je spektakularan poput njegove karijere. 2003. objavio je bankrot i trebalo mu je više od desetljeća da se izvuče iz financijskih problema.

“Nisam mislio da ću se izvući živ iz svojih tridesetih” rekao je prošlog tjedna na konferenciji SALT, koja okuplja velika imena iz biznisa, politike i sporta.


“Moje 30-e su bile zastrašujuće, nisu li?” dodao je 50-godišnji bivši boksač.

Rekao je da nikad nije bio lud za novcem, ali da ga je ludo trošio. Priznao je da je spiskao bogatstvo na nakit, prostitutke, imanja i automobile.

Ne zarađuje kao nekad, ali ima izvor prihoda. Ima svoju predstavu u MGM-u u Las Vegasu, a uskoro izlazi i njegova nova knjiga.

“Ovaj put planiram sačuvati novac.”

Supruzi Kiki zahvaljuje što je doveo svoj život na pravi put i namjerava se držati dalje od problema, kako s novcem tako i zakonom.

“Izvukao sam se iz pakla. Jednostavno sam shvatio da je vrijeme da odrastem. Došlo je vrijeme da postanem muškarac. Došlo je vrijeme da budem prisutan u životima svoje djece.”

“Bilo je potrebno puno rehabilitacija i institucija kako bih preokrenuo svoj život. Ja sam jedan od sretnika.”

Tyson je odrastao u getu bez prave obitelji. 1986. s 20 godina postao je najmlađi svjetski prvak u povijesti teške kategorije. 1992. poslan je na tri godine zatvor nakon što je osuđen za silovanje.

Tijekom karijere stekao je milijune fanova zahvaljujući svom stilu borbe. Fanovi ga nisu napustili ni nakon svih godina i problema u kojima se našao.

Kad je 2003. proglasio bankrot bio je u dugu od 23 milijuna dolara.

Kada se osvrne na to, Tyson kaže da se navikao na to da dobiva masne čekove, ali i da su ga oni oko njega iskorištavali.

“Ne mogu ih nazvati ni pijavicama. To je prepristojna riječ za njih.”

Tysonov povratak u showbusiness obilježilo je pojavljivanje u komediji Hangover 2009., kao i njegova vrlo uspješna predstava, one-man show, Undisputed Truth.

Danas provodi vrijeme s obitelji, mentor je mladim boksačima i izvodi svoju predstavu u MGM-u u Las Vegasu. Njegova nova knjiga posvećena je vremenu provedenom uz trenera Cusa D’Amata.


Tyson se našalio da su fanovi htjeli da se slika s njima kako im grize uho, kao što je napravio u meču s Evanderom Holyfieldom.

Dodao je: Naplaćivali smo to 200 dolara.

Na pitanje koga bi volio udariti izvan ringa, Tyson nije progutao mamac: “Na ovo pitanje pozivam se na peti amandman” (amandman iz Povelje prava SAD-a koji kaže da osoba ne mora svjedočiti sama protiv sebe, op.a.).



Foto: Gabriel Olsen

4654
Kategorije: Boks
Tagovi: Mike Tyson
Najpopularnije
Najnovije