Autor: mi
Datum objave: 12.06.2018


Tyson organizirao skup Kanabis - put do zdravlja

Već smo pisali o tome da se Mike Tyson uključio u biznis s marihuanom i izgradio Tyson Ranch.

Bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji posljednjeg dana svibnja u Los Angelesu je organizirao skup Kanabis - put do zdravlja.


Na njemu su se sportaši i vlasnici klubova iz NHL-a, NBA-a i NFL-a sastali kao bi raspravljali od zdravstvenim koristima kanabisa, te o regulaciji korištenja u sportskim natjecanjima.


Sudjelovali su sportaši koji koriste marihuanu radi ublažavanja bolova, kao i za borbu protiv ovisnosti o opioidima, te liječnici.

 

Govorili su o tome kako im je biljka promijenila život, a MMA su zastupali bivši UFC-ovi prvaci Nizozemac Bas Rutten i Cody Garbrandt.


Skup je vodio bivši igrač američkog nogometa Eben Britton. Britton je aktivist za uklanjanje marihuane s popisa zabranjenih sredstava u NHL-u. Otvoreno je govorio o korištenju kanabisa za ublažavanje bolova kao boljoj metodi od lijekova za bolove koji izazivaju ovisnost. Bori se da sportaši ne budu kažnjeni zbog korištenja prirodne zamjene, a također je i član NFL-ovog komiteta Liječnici za regulaciju upotrebe kanabisa.


Britton je u intervjuu za New York Post 2016. izjavio da je odigrao tri utakmice u NFL-u napušen. Rekao je da osim što mu je biljka pomogla kod bolova, kanabis mu je također pomogao pri koncentraciji na terenu i tvrdi da su mu to bile neke od najboljih izvedbi. Dodao je da po njegovoj procjeni trenutno polovica igrača američkog nogometa, sporta u kojoj su vrlo česte ozljede glave, koristi marihuanu, a da bi taj broj mogao doseći i 75 posto.






762
Kategorije: Boks, Zanimljivosti
Tagovi: Mike Tyson
Najpopularnije
Najnovije