Autor: Admin
Datum objave: 11.09.2013
Komentari:
0,00


U KAKVOJ JE FORMI VAŠE SRCE?

Submaksimalni test

Većina uglednih športskih klubova napravit će takozvani submax test, test koji mjeri vaš puls u trenutku kada ste aktivni uz napor manji od maksimalnog...

 

Obično pritom ulažete 75 do 85 posto svog maksimuma. Maksimalni test, u kojem dajete sve od sebe, treba obavljati liječnik, ili mora biti izveden pod liječničkim nadzorom.

 

Submaksimalne testove obično obavlja instruktor, fiziolog ili liječnik, a izvodi se na sobnom biciklu. U nekim teretanama test se izvodi na treadmillu (sprava za hodanje i trčanje)

 

Test obično traje oko 15 minuta. Za to vrijeme trebate pojačati intenzitet svake 3 do 4 minute, dok ispitivač prati vaš puls i krvni tlak.

 

 

 

Sve u svemu, test ne bi trebao biti pretežak. Ako obavljate mjerenje na biciklu, ne bi vam smjelo biti teže nego kad se nekoliko minuta vozite po umjereno strmoj uzbrdici. Najteži dio testiranja je održavanje one brzine koja se pri mjerenju zahtijeva.

 

Savjestan instruktor pomoći će vam da rezultate testa upotrijebite kako biste osmislili čitav program aerobnog vježbanja. U nekim centrima instruktori jako inzistiraju na testiranju, no polije uopće ne koriste dobivene rezultate kako bi razradili program vježbanja koji bi vam bio prilagođen.

1990
Kategorije: Fitness, Drugo Mišljenje
Tagovi: Fitness, Drugo Mišljenje
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije