Autor: Bushido
Datum objave: 14.02.2017


U Sarajevu održan prvi bjj turnir

Akademija borilačkih sportova Bushido iz Sarajeva protekle je subote organizirala prvi turnir brazilske jiu jitse u povijesti glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Na turniru "BJJ East European Open Championship Sarajevo 2017", nastupila su 163 borca iz cijele regije.

 

Brazilska jiu jitsa doživjela je veliku ekspanziju u BiH u protekle dvije godine, a tim Akademije Bushido aktivno radi na promociji ove vještine kroz natjecateljske i menadžerske aktivnosti s ciljem popularizacije sporta i razvoja omladinskog pogona.


"Union BJJ Mirković", čiji je član i Akademija borilačkih sportova Bushido, proglašena je najuspješnojom ekipom turnira.


Najefektivniji borac turnira i mlada nada ovog sporta u Bosni i Hercegovini bio je Nikica Vujičić iz ekipe Ferrari Team Sarajevo, te je proglašen za borca turnira.


Najteže borbe bile su u kategoriji smeđih pojaseva, a zlato je osvojio Admir Karišik iz tima "Brotherhood BJJ Sarajevo", koji je svoj prvi nastup zabilježio upravo na ovom turniru.


Kod žena najuspješnija bila je Rubina Mešović – Kljaho, iz Akademije Bushido, koja je inače prva žena u Bosni i Hercegovini koja je donijela medalju iz brazilske jiu jitse u našu zemlju - izjavio je Adi Kljaho, jedan od organizatora turnira i pomoćni trener Akademije Bushido.


1430
Kategorije: Ostali
Tagovi: BJJ
Najpopularnije
Najnovije