Autor: mi
Datum objave: 27.09.2016


U subotu 5. Hallelujah cup

U subotu 1. listopada u Karlovcu se održava 5. Hallelujah cup.

Turnir se tradicionalno održava svake dvije godine i promiče sport, kulturu, iskustvo i prijateljstvo, što je moto Svjetske sportske misije (World Sport Mission).

Svjetsku sportsku misiju pokrenula je prezbiterijanska crkva, a Hallelujah kup spaja drevnu taekwondo vještinu s misionarskim radom.


"Mi surađujemo od 2007. kada su njihovi predstavnici došli na Karlovac Open i predložili da u Karlovcu svake dvije godine organiziramo Hallelujah kup, a oni će pomoći financijski, a i popularizirati taekwondo slanjem demo timova iz Koreje" rekao nam je organizator natjecanja Miro Brežan.


"Volio bih još nešto istaknuti. Ove godine Hrvatska bilježi rekordan broj turističkih dolazaka iz Južne Koreje, što je iznenadilo naše turističke djelatnike. 2012. s Hallelujah timom u Hrvatsku je došla televizijska ekipa i vodili smo ih diljem zemlje - od Zagreba, Karlovca, Rastoka, Zadra, Šibenika, Korčule, Dubrovnika, Rijeke, Pule, Rovinja, mjesta na kojima sam i stvarao taekwondo klubove, pa sve na kraju do Trsta, Venecije i Milana.  Iz toga je nastala reportaža  'Hrvatska - biser Europe' i u Južnoj Koreji gledalo ju je 25 milijuna ljudi."


"Nama će udarna biti 2018. godina kada obilježavamo 50 godina treniranja taekwondoa u Karlovcu. A  2017. slavimo 50 godina našeg kluba. Toliko je vremena prošlo od dolaska Nikole Pečka koji je održao demonstraciju karatea i taekwondoa."


"Za mene osobno 2017. će također biti važna, jer u rujnu iduće godine u Koreji ću pred komisijom polagati za crni pojas 9. dan."




743
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Miroslav Brežan, HTS
Najpopularnije
Najnovije