Autor: mi
Datum objave: 18.05.2015


U subotu se održava Croatia Karlovac Open

U subotu 23. svibnja održat će se tradicionalni taekwondo turnir Croatia Karlovac open.

Organizator natjecanja je TK Karlovac, a natjecanja se održavaju u discpilinama Kyorugi, Poomsae, mala olimpijada i kick.

Natjecanje se odvija u kategorijama mlađih kadeta, kadeta, juniora i seniora.

Prijave se zaprimaju do srijede, 20.05.2015. u ponoć na http://taekwondo.com.hr/Tournament/croatia-karlovac-open-2015/About/82


"Tradicionalno svake godine održavamo turnir na mjestu na kojemu je počeo taekwondo u ovom dijelu Europe. Postojimo 47 godina, dakle gotovo pola stoljeća djelovanja u taekwondou na području Hrvatske, bivše Jugoslavije i istočne Europe. Nastupit će borci iz preko deset zemalja, najviše zemalja na turnirima u Hrvatskoj. Prvi put borbe će se održavati na borilištima u obliku oktogona s Adidas oklopima, tako da će se ljudski faktor na utjecaj ishoda borbe gotovo potpuno umanjiti" izjavio je organizator turnira profesor Miroslav Brežan.


Kao što je Brežan najavio na turniru Karlovac Open će se po prvi put u Hrvatskoj koristiti najnoviji elitni elektronski sustav za bodovanje Adidas KP&P, odobren od svjetske taekwondo federacije WTF. Taj najnoviji sustav postaje sveprisutan u  cijelom svijetu, svi turniri u Južnoj Koreji se rade isključivo na ovom sistemu uključujući i najveći korejski turnir Korea Open i sva nacionalna prvenstva. U Europi je sustav doživio premijeru na službenom prvenstvu Nizozemske krajem siječnja ove godine, dok je mjesec i pol dana poslije, organizator najvećeg Europskog i ujedno svjetskog taekwondo turnira u Europi WTF-G2 Dutch Open izabrao upravo ovaj sistem kao novi sustav za sva svoja nadolazeća izdanja. Nadalje, ovaj novi sustav se odnedavno koristi na službenom prvenstvu Njemačke, BiH, Srbije i mnogim drugim. 


Za disciplinu KICK će se koristiti najnoviji Adidas KP&P – Zemita oklop s novim sustavom bodovanja. Na samostojećoj vreći će biti postavljena dva oklopa, gornji će simulirati udarac u glavu za što će biti predviđena 3 boda, dok će donji oklop simulirati udarac u tijelo za što će biti predviđen 1 bod. Pobjednik će biti onaj koji prije postigne 100 bodova ili onaj koji je postigao veći broj bodova. Odbrojavanje bodova će ići unatrag od sto (100) prema nuli (0). Za ovu disciplinu natjecatelji ne moraju imati elektronske stopalice već samo obične, standardne štitnike za stopala propisane od strane WTF-a


Raspored natjecanja:


Petak, 22.05.2015.
15:00 - 21:00 - akreditacija i vaganje (Dvorana kluba, Rakovac bb)

Subota, 23.05.2015.
07:30 - 09:00 - akreditacija i vaganje natjecatelja u SD Mladost, Rakovac 1
09:00 - 09:30 - sastanak predstavnika klubova, trenera i sudaca uz prigodan domjenak ( VIP dvorana na katu iznad kafića)
09:30 - 09:45 - svečano otvaranje
09:45 - početak natjecanja




1142
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Miroslav Brežan, HTS
Najpopularnije
Najnovije