Autor: Cro Ring
Datum objave: 26.11.2015


U subotu u Domu sportova Lee KwangBae Jastreb kup

Turnir se održava u subotu u Domu Sportova

Povodom i u čast 70. rođendana Grandmastera Leeja KwangBaea, 9. DAN, korejskog instruktora Svjetske taekwondo federacije, te povodom 40-te obljetnice njegovog djelovanja u Europi i Hrvatskoj,  taekwondo klub Jastreb u subotu 28. studenog održava veliki turnir u Domu sportova.



Dijelom velikog turnira na kojem se očekuje oko 1000 natjecatelja iz 10 zemalja je i 17. Jastreb Limač Open

najveće međunarodno humanitarno taekwondo natjecanje za djecu i mlade u Hrvatskoj.

Ove godine organizira se za „Kuću Ljubavi – Zagreb“, Savica-Šanci koja djeluje u sastavu Caritasa Zagrebačke nadbiskupije čiji su štićenici novorođenčad i djeca do 3. godine starosti te nezbrinute maloljetne majke i trudnice.

Turnir se održava pod motom “Ne postoje velike stvari, samo male stvari učinjene s puno ljubavi.”




Na turniru će nastupiti najbolji hrvatski teškaš I clan Jastreba Vedran Golec.

“Lee KwangBae Jastreb Kup je najveći međunarodni turnir za djecu i mlade u Hrvatskoj, a slobodno možemo reći i u ovom dijelu Europe.
Očekuje se preko 1000 natjecatelja raznih dobnih skupina koji na ovaj turnir uvijek rado dolaze jer ih očekuje, osim lijepih nagrada, i vrlo bogat program koji nije viđen na ostalim turnirima u Lijepoj našoj.
Posebno mi je drago istaknuti da smo ove godine dobili iznimno priznanje od svih državnih i gradskih institucija u RH.
I ove godine održali smo tradiciju održavanja humanitarnog turnira pod geslom „NE POSTOJE VELIKE STVARI, SAMO MALE STVARI UČINJENE S PUNO LJUBAVI“.
Ove godine prvi puta će nastupiti i seniori na ovom natjecanju i drago mi je da ću moći braniti boje svoga kluba.

Za kraj bi još istaknuo da mi je čast što je Grandmaster Lee Kwangbae, koji je doveo taekwondo u Hrvatsku, povjerio organizaciju turnira pod svojim imenom a povodom 40. obljetnice rada i djelovanja u Europi i svog 70. rođendana.”


Lee Kwangbae Jastreb CupPosted by TKD Jastreb on 13. listopad 2015



“Ponosni smo što nam je pripala čast da upravo naš klub bude organizator i domaćin ovog prestižnog natjecanja koje će se održati u čast najvećeg i najzaslužnijeg korejskog velemajstora u Europi g. Lee Kwang baea koji je svoj život poklonio razvoju i promidžbi taekwondo sporta u Europi, a nadasve u Hrvatskoj, a svojim stručnim znanjem i zalaganjem formirao sve postojeće stručne kadrove WTF načinom na prostorima Lijepe Naše. Velika nam je želja vrhunskom organizacijom opravdati ukazano povjerenje i učiniti mu taj dan u kojem slavi svojih 40 godina rada i djelovanja u Europi i svoj 70. rođendan veličanstvenim i posebnim...jer taj skromni i mali čovjek iz naroda, velikog srca i iznimnih moralnih vrijednosti nadasve to zaslužuje.
Organizacija je pri kraju, radimo danonoćno, gotovo bez sna ...ali...kao što uvijek naglašavam...naše humanitarne sportske priredbe dugi niz godina realiziraju se pod geslom:
"Ne postoje velike stvari, samo male stvari učinjene s puno ljubavi"....a kad je majstor Lee u pitanju to uistinu tako i jest...” rekla je predsjednica organizacijskog odbora Tamara Pradegan.


Satnica turnira:


Subota 28.11.2015
Početak natjecanja 09:30
Svečano otvorenje 12:00


Pokrovitelji: Predsjednica Republike Hrvatske, gđa. Kolinda Grabar-Kitarović, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Gradska Skupština Grada Zagreba, te Gradonačelnik Grada Zagreba g. Milan Bandić.

Potvrđen je dolazak veleposlanika Republike Koreje Nj.E. g. HYUNG-WON SUH A, gradonačelnika g. Milana Bandića kome će tom prilikom biti dodijeljen crni pojas 7.DAN Svjetske taekwondo federacije (inače gradonačelnik je nositelj počasnog crnog pojasa 5.DAN-a Internacionalne taekwondo federacije).

Očekuje se dolazak Predsjednice kojoj će tom prilikom biti dodijeljen počasni crni pojas 9.DAN Svjetske taekwondo federacije - najveće priznanje koje neki državnik može primiti (Chuck Norris ima 8.DAN).


985
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: HTS, Vedran Golec
Najpopularnije
Najnovije