Autor: A.B.
Datum objave: 06.11.2013
Komentari:
0,00


U ZDRAVOM TIJELU ZDRAV DUH

Vježbanjem do zdravlja i savršene linije

Žene obično čekaju proljeće i onda u zadnji tren počinju sa vježbanjem. Ne činite to. Nije zdravo niti je efikasno. Trenirajte kontinuirano. To će vas dovesti do željenog cilja.

         Ako se preko zime počnete baviti tjelovježbom to će odlično utjecati i na vaše raspoloženje jer će fizička aktivnost direktno utjecati na njega i podići vam razinu energije. Vježbanjem ćete izbaciti depresiju koju tmurni dani nameću te ćete izbaciti sve negativno iz sebe nakon cjelodnevnog rada ili učenja. Posvetite sebi barem posla sata dnevno i vaše tijelo i um će vam biti zahvalni.

Izbjegavajte "instant" dijete. Danas ima na tisuće novih dijeta koje su uglavnom neučinkovite jer svi u kratkom roku očekuju brze rezultate. Ako niste u stanju izgraditi samodisciplinu i pridržavati se nekih granica onda nema smisla da dalje čitate.
Ako ste gospodar svoga tijela onda će te postupiti logično i pridržavati se savjeta koji moraju pomoći svakome.

Dakle ukoliko se odlučite istesati svoju figuru morate unijeti neke promjene u svoju prehranu i naravno ubaciti vježbanje. Sve dijete koje se svode na samo izgladnjivanje nemaju smisla. Da bi topili salo i izbjegli YoYo efekt u svoj život morate ubaciti tjelovježbu. Mi toplo preporučamo boks, tajlandski boks i kickboxing koji su vrlo popularni zadnjih godina. Danas ima vrlo pristupačnih klubova koji idu ususret studentima i članarina u njima ne košta više od 3-4 kutije cigareta ili Milka čokolade. Dakle niti u doba krize nemate izgovor za ne odlazak na rundu preznojavanja u neku dvoranu. Samo izbacite loše navike i osigurajte si zdravlje. Osim što ćete istopiti masti, izbaciti toksine iz tijela i podići samopouzdanje, naučiti ćete i neke korisne vještine koje bi vam nekada mogle zatrebati i na ulici.

Ako ne volite dvorane pravac prvi nasip, šuma ili staza na nekom školskom igralištu i trčite. Nema ništa bolje i pristupačnije od dobrog starog trčanja!
Sada kada smo zaključili da je nužno baviti se fizičkom aktivnosti vrijeme je da se vratimo na prehranu.

 

 

Obavezno morate početi jesti doručak. Nije to bez razloga najvažniji obrok u danu. Ljudi koji doručkuju dokazano unose manje kalorija tokom dana i rjeđe osjete glad.
Hranu jedite polagano. Ne gutajte komade već žvačite što je više moguće. Oko 20 minuta potrebno je vašem mozgu da zaključi da ste siti stoga to imajte na umu.

Slobodno dodajte začine prilikom pripreme hrane kako bi onu manje privlačnu učinili neodoljivom.
Što se pića tiče izbacite sokove! Njima unosite nepotrebne kalorije. Pijte što više vode. Ona je vaš saveznik. Ne jedite 2 sata prije spavanja. Za međuobrok pojedite nešto hranjivo i zdravo zaboravite na krafne i slične pekarske proizvode kojih biste trebali smanjiti na minimalno. U prehranu ubacite voće, povrće, ribu. Slobodno jedite meso ali ne u prevelikim količinama. U prehranu ubacite maslinovo ulje. Čarobni dodatak koji će potaknuti sagorijevanje masnoća. Izbacite bijeli kruh, obično tijesto i rižu umjesto njih radije skuhajte krumpir.

Sve grickalice i slatkiše maknite iz doma da ne padnete u kušnju i nikad gladni ne idete u trgovinu. Osim što ćete na taj način uštedjeti nešto novaca pomoći ćete svojem tijelu. Na taj način nećete kupiti prvo kalorično na što naletite.

Ovo sve već ste sto puta čuli. Da ste se samo jednom pridržavali ovih jednostavnih i logičnih savjeta sada ne biste ovo čitali. Stoga samo malo samokontrole do ljeta učiniti će da stanete u hlače nekoliko broja manje. Nije li to dovoljno da se bacite na posao?

 

2469
Kategorije: Fitness
Tagovi: Zanimljivosti, Zdrava Prehrana, Fitness, Zdravlje
Komentari
# 2 Dana 24.10.2015 - 14:04 Tar ... je rekao/la:
Martin Kove1č hovored:Dobrfd deň prajem, ďakujeme za Vašu prkopmieniu. Nerozumiem však, prečo by strukovinove1 ne1tierka nemohla byť alternatedvou k me4sovej. Kto chce, nech si me4so pokojne de1, ja se1m som me4sožravec Tak ako je alternatedvou ku klasicke9mu chlebu napredklad chlieb ryžovfd, je strukovinove1 ne1tierka alternatedvou k me4sovej. Me4so je samozrejme neoddeliteľnou sfačasťou našej stravy. Je doke1zane9, že až konzume1ciou me4sa sa začal človeku vyvedjať mozog až v takej miere, že začal pokrok v podobe vfdroby ne1strojov a rozličnfdch infdch uľahčened pre1ce, ktore9 dovtedy ľudia nepoznali.Ak me1te pocit, že naše čle1nky sa nedajfa čedtať, čo sa tfdka veľkosti, ďakujeme za podnet, urobedme prieskum a keď, tak samozrejme aj ne1pravu. Ku gramatike a štylistike mf4žem povedať iba jedno: radi Ve1s ako dobrovoľnedka privedtame v našich radoch a spoločnfdmi silami dosiahneme určite lepšed vfdsledok.
 
# 1 Dana 13.11.2013 - 16:43 info@highstreetint.c... je rekao/la:
Dear Sir, We are Experience Manufacturer and Exporter of all types of Martial Arts, Judo, Karate Suits, Belts, Hand Wraps, Boxing Shirts, Shorts, Gloves, & Etc. We will give you total Satisfaction for Quality, Prices, Services please send us your fresh Demands to establish Mutual trade. Please visit our home page www.highstreetint.com/sports Assuring you of our every possible co-operation, we thank you in anticipation and look forward to receive your prompt and positive response per return. Yours Faithfully, Aqeel HIGH STREET INT'L Qasim Ali Road,Badal Street, Islampura Sialkot-51310 – Pakistan. Tel: 0092 315 2321000,0092 3338646045 E-mail: info@highstreetint.com sales@highstreetint.com Website: www.highstreetint.com
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije