Autor: mi
Datum objave: 07.11.2018


UFC gasi muha kategoriju

Brazilski Globo objavio je da će UFC u 2019. ugasiti svoju kategoriju do 56.7 kilograma.

Ovakav, još nepotvrđeni potez ne iznenađuje. Dugogodišnji prvak Demetrious Johnson nakon 11 obrana naslova u kolovozu je podijeljenom odlukom sudaca izgubio pojas od Henryja Cejuda. Potom je poslan u ONE Championship u zamjenu za Bena Askrena.

UFC nije s uspjehom promovirao muha kategoriju, a u očajničkim naporima da skrenu pažnju na borce u toj kategoriji služili su se sebi svojstvenim pretjerivanjima poput medijske kampanje usmjerenje uvjeravanju svih da je Mighty Mouse najveći MMA borac svih vremena. Ako je to zaista tako prilično su ga se lako odrekli.

S obzirom i da Cejudo ima problema sa spuštanjem u muha kategoriju, UFC planira da se aktualni prvak u toj kategoriji podigne u bantam i 26. siječnja u Anaheimu izazove prvaka u kategoriji do 61.2 kilograma TJ Dillashawa.


Na istoj priredbi Ven Askren će se boriti s Robbiejem Lawlerom, dok bi se Dominick Cruz trebao sastati s Johnom Linekerom.


Islam Makachev očito je pomilovan zbog sudjelovanju u neredima nakon borbe između Conora McGregora i Khabiba Nurmagomedova u Las Vegasu, te će se boriti protiv Francisca Trinalda, piše Globo.





Foto: Esther Lin

572
Kategorije: MMA
Tagovi: UFC, T.J. Dillashaw, Henry Cejudo
Najpopularnije
Najnovije