Autor: mi
Datum objave: 13.06.2016


UFC unajmio lobističku tvrtku za borbu protiv Muhammad Ali akta

Na UFC-u 199 američka promocija odala je počast preminulom Muhammadu Aliju.

No, očito, ljubav prestaje kad se radi o biznisu. UFC je tako unajmio lobističku tvrku iz Washingtona, Farragut Partners kako bi lobirali protiv prijedloga zakona kojim bi se Muhammad Ali akt počeo primjenjivati i na MMA.


Prijedlog proširenja akta Muhammada Alija nedavno je Kongresu iznio Markwayne Mullin, nekoć i sam MMA borac, koji vjeruje da promotori imaju puno veću moć od boraca i želja mu je da stvari dovede u ravnotežu.

Alijev akt uveden je u boks prije 16 godina kako bi zaštitio borce od nepoštenih postupaka promotora. Po federalnom zakonu, promotori ne mogu vezati borce ugovorom koji veže dulje od jedne godine; nijedan menadžer boraca ne može biti promotor; rang ljestvice i šampionski pojasevi kontrolirani su od nadležnih tijela s treće strane i promotori moraju otkriti puni prihod borcima.


"I dalje vjerujemo da federalna vlada ne bi imala produktivnu ulogu u reguliranju MMA promocija i natjecanja. Svaka država već nadgleda svaku borbu i MMA borci su već dobro plaćeni i prema njima se odnosi pošteno, što je jedan od razloga zbog kojih je ovo najbrže rastući sport na svijetu" izjavio je jedan od direkttora  UFC-a Larence Epstein za ESPN.

UFC je unajmio drugu tvrtku kada je lobirao protiv prijedloga Johna McCaina koji bi dodatno ojačali Alijev akt. Taj prijedlog na kraju nije prošao. 


1673
Kategorije: MMA
Tagovi: UFC, MMA
Najpopularnije
Najnovije