Autor: mi
Datum objave: 15.10.2016


Umirovio se i veliki Vitor Belfort

Nakon UFC-a u Manchesteru od aktivnog MMA-a oprostila se još jedna legenda.

Poslije Dana Hendersona, svoje povlačenje objavio je i 39-godišnji Vitor Belfort.

Brazilac je na UFC-u 204 izgubio tehničkim nokautom od Gegarda Mousasija. To mu je bio treći poraz u posljednje četiri borbe.


"Onaj tko ne prepozna svoje greške ne zaslužuje ni voditi sebe, a kamoli ljude oko sebe. Shvaćam da sam daleko od savršenog. Ja sam samo čovjek, ljudsko biće. 

Jedan brazilski pjesnik je napisao: Neka ljubav bude vječna dok traje.

To je predivan odlomak pjesme, a sa svim poštovanjem, ja bih je ovako prepravio: Neka ljubav bude vječna dok ju njegujemo.

Priznajem da moram njegovati svoju ljubav u oktogonu. Moram održavati tu vatru u sebi u oktogonu.

Priznavši to sebi, odlučio sam: Učinit ću sve što je potrebno kako bih ponovno upalio taj plamen.

Hvala vam svima na podršci i savjetima. Ali odlučio sam završiti ovo poglavlje svog života, a da mogu pogledati u ogledalo i prepoznati se."

Riječ je o istinskoj legendi. 

Debitirao je nokautom 1996. sa samo 19 godina. Svoju drugu borbu odradio je za UFC na turniru u veljači 1997. i nokautirao Trau Telligmana za minuti i 17 sekundi. Turnir je osvojio pobjedom nad Scottom Ferrozzom. 2004. godine protiv Randyja Couturea osvojio je naslov UFC-ovog prvaka u poluteškoj kategoriji. Izgubio ga je od Amerikanca u revanšu u prvoj obrani. Još dva puta borio se i za UFC-ov naslov u srednjoj kategoriji, te jednom za pojas u poluteškoj.

Tijekom karijere pobjeđivao je i Dana Hendersona dva puta, te Lukea Rockhola, Wanderleija Silvu nokautom za 44 sekunde, Tanka Abbotta, Gilberta Yvela, Heatha Herringa, Matta Lindlanda, Richa Franklina i Michaela Bispinga.





Foto: Luis Menezes


1326
Kategorije: MMA
Tagovi: Vitor Belfort
Najpopularnije
Najnovije