Autor: mi
Datum objave: 04.06.2019


Umirovio se Jimi Manuwa: s 28 godina sam sam sebi rekao da ću se boriti za UFC. Ustao sam s kauča i počeo trenirati Muaythai i bjj

Nakon Alexandera Gustafssona poslije priredbe u Stockholmu još jedan poznati UFC-ov poluteškaš odlučio je zaključiti karijeru.

39-godišnjeg Jimija Manuwu (17-6, 6-6 UFC) u Švedskoj je za 42 sekunde nokautirao Aleksandar Rakić. To mu je bio četvrti uzastopni poraz nakon kojeg je odlučio reći zbogom MMA-u.

“Došao sam u London iz Nigerije 1990. kad sam imao 10 godina. Odrastao sam u južnom Londonu gdje sam proveo lude tinejdžerske godine ispunjene tučnjavama i životnim lekcijama. 2006. imao sam 26 godina kada sam otkrio UFC vrteći kanale na televiziji. Odmah me obuzelo. Rampage Jackson, Tito Ortiz, Randy Couture i Shogun su mi bili najdraži borci i odmah sam postao fan. 


Nikad u životu do tog trenutka nisam stubio u dvoranu ni trenirao borilačke vještine. 2008. s 28 godina sam sam sebi rekao da ću se boriti za UFC. Ustao sam s kauča i počeo trenirati Muaythai i bjj. Nisam imao iskustva u borilačkim vještinama, ali bio sam čvrsta pizda iz južnog Londona. Borilačke vještine odmah su dale strukturu i disciplinu mom ludom životu i pomogle mi da postanem puno bolja osoba nego sam bio prije. 


Prvu borbu sam imao nakon 2 tjedna treninga i dobio nokautom. Za dvije godine postao sam broj 1 u Britaniji, ali cilj je bio boriti se za UFC... Imao sam veliku karijeru u borilačkim vještinama, ali u zadnje 4 borbe sam pretrpio teške poraze. To nije bilo samo teško podnijeti meni već i obitelji koja mi je na prvom mjestu. Većinom sam nokautirao, ali sam i sam bio nokautiran. To je moj stil koji fanovi vole. No, sve to uzima danak na tijelu, posebno potresi mozga koji nisu vidljivi golim okom. Na ovom putu sam sreo mnoge sjajne ljude i proputovao svijet, ali vrijeme je za zaključiti ovo poglavlje i početi novo zato jer postoji i živpot nakon borilačke karijere i osjećam da je moja obveza dati borilačkim sportovima nešto više od same borbe" napisao je 'Posterboy' na Instagramu.


Manuwa je za UFC debitirao 2012. pobjedom protiv Kylea Kingsburyja i ostvario je omjer 6-6 u najjačoj MMA promociji svijeta. Pobjeđivao je i Cyrilla Diabatea, pokojnog Ryana Jimma, Jana Blachowicza, Ovincea St. Preuxa i Coreya Andersona.







Foto: Per Haljestam
712
Kategorije: MMA
Tagovi: UFC
Najpopularnije
Najnovije