Autor: mi
Datum objave: 29.05.2018


Umirovio se Michael Bisping

Michael Bisping odlučio je preskočiti oproštajnu borbu i otići u mirovinu.

Odluku je objavio na svom podcastu. Naznačio je da iza odluke stoje problemi s vidom.


"Nije vrijedno toga. Što više mogu napraviti? Osvojio sam pojas, imao tonu pobjeda. Ostvario sam sve što sam si zacrtao."

"Nema smisla šibati mrtvog konja. Ne da sam ja mrtvi konj, ali čemu. Imam gotovo 40 godina. Sada je pravo vrijeme."


"Nakon borbe s Kelvinom Gastelumom počeo sam imati problema sa svojim dobrim okom. Na zabavi nakon borbe počeo sam vidjeti bljeskove. Nakon nekog vremena sam shvatio da nema nikakvih bljeskova, već da je to moje oko i svaki put kada bih pogledao ulijevo bi zabljesnulo. Počeo sam paničariti."


39-godišnji Englez 2016. nokautom protiv Lukea Rockholda osvojio je UFC-ov naslov u srednjoj kategoriji. Obranio ga je u revanšu protiv Dana Hendersona, a izgubio u drugoj obrani od GSP-a.

Oprašta se s omjerom od 30 pobjeda i 9 poraza. U UFC-u je zabilježio 20 pobjeda i 9 poraza. Sa Georgesom St. Pierreom i Donaldom Cerroneom dijeli prvo mjesto po najvećem broju pobjeda u UFC-u, a s 29 mečeva je rekorder najjače MMA organizacije po broju borbi.


Uz Hendersona i Rockholda tijekom karijere pobjeđivao je Andersona Silvu, Cunga Leja, Briana Stanna i Jasona 'Mayhem' Millera. 2006. bio je pobjednik Ultimate Fightera u poluteškoj kategoriji.





897
Kategorije: MMA
Tagovi: Michael Bisping
Najpopularnije
Najnovije