Autor: mi
Datum objave: 25.05.2017


Unatoč suspenziji Povetkin dogovorio novu borbu

Iako je pod WBC-ovom suspenzijom zbog pada na doping testu Alexander Povetkin (31-1, 22 KO) dogovorio je novu borbu.

Olimpijski pobjednik iz Atene 1. srpnja u Moskvi će se boriti s Andriyem Rudenkom (31-2, 19 KO). 33-godišnji Ukrajinac rangiran je na 9. mjestu WBO ljestvice teškaša. IBF i WBC ga imaju na 13. mjestu.  Jedine poraze doživio je 2014. i 2015. godine na bodove od Lucasa Brownea i Hughieja Furyja.


World Boxing Council suspendirao je Povetkina zbog pozitivnog doping testa uoči borbe za prvog izazivača protiv Bermanea Stivernea prošlog prosinca. Nakon što je otkriveno da je Rus bio pozitivan i da borba neće biti za obveznog izazivača Haićanin se pokupio kući. Povetkin se ipak borio tog datuma. Uskočio je bivši izazivač za svjetski naslov Johann Duhaupas kojeg je Povetkin nokautirao u šestoj rundi.

37-godišnjem bivšem WBA (regularnom) prvaku to je bio drugi pozitivan doping test u pola godine. U svibnju je uoči borbe s WBC-ovim prvakom Deontayom Wilderom bio pozitivan na meldonij. Poslije je uslijedila sudska tužba kojom je Wilder dobio 5 milijuna dolara.


Povetkin se žali i na sudsku i na odluku WBC-a. Ostale vodeće federacije IBF, WBO i WBA slijedile su odluku WBC-a i maknule Povetkina s rang ljestvica dok ne riješi nastalu situaciju.



1042
Kategorije: Boks
Tagovi: Alexander Povetkin, WBC, doping
Najpopularnije
Najnovije